Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti ho zastavili počas jazdy. Niekoľko hodín mu prehľadávali auto
Zdielať na

Policajti ho zastavili počas jazdy. Niekoľko hodín mu prehľadávali auto

HUBOVÁ / Policajti z protidrogovej jednotky zasahovali neďaleko Ružomberka. V obci Hubová odstavili mercedes s kežmarským evidenčným číslom. V aute sa viezol muž s priateľkou. Podľa svedkov spočiatku odmietal s políciou spolupracovať.

Tmavý mercedes išiel v smere od Martina, keď mu medzi Ľubochňou a Hubovou skrížili cestu policajné autá. Podľa svedkov bolo niečo po ôsmej hodine ráno. Za volantom sedel 35-ročný Kežmarčan, syn tamojšieho známeho podnikateľa. Na výzvy maskovaných kukláčov spočiatku nereagoval. Podrobnosti zákroku síce nepoznáme, no zasahovali tu aj záchranári. "Naša posádka bola privolaná k policajnému zásahu, pri ktorom sme ošetrili muža s povrchovým poranením nosa," povedala hovorkyňa záchrannej skupiny Jana Galera Matúšová.

Nasledovala dôkladná, niekoľkohodinová prehliadka luxusného auta. Jeho majiteľ pozoroval policajtov s putami na rukách. Zabalený bol v bielej deke, údajne mu bolo chladno. "V tejto chvíli môžeme len potvrdiť informáciu, že policajti národnej protidrogovej jednotky vykonali počas piatkového dňa akciu," povedala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Policajti sú síce zatiaľ skúpi na slovo, no TV JOJ sa podarilo zistiť, že v aute našli ampulky s bielou kryštalickou látkou aj niekoľko zbraní. Tie má mať muž v legálnej držbe. Auto prehľadával aj špeciálne cvičený pes. Na okraji Hubovej strávili policajti viac ako päť hodín. "Podrobnosti zatiaľ nebudeme konkretizovať a informácie poskytneme, až keď to procesná situácia dovolí," dodala Baloghová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy