Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Trojica, obvinená z okrádania dôchodcov sa postavila pred súd. Pred budovou súdu novinárov napadla skupina ľudí
Zdielať na

Trojica, obvinená z okrádania dôchodcov sa postavila pred súd. Pred budovou súdu novinárov napadla skupina ľudí

TRNAVA / Trojica, ktorá okrádala dôchodcov sa dnes postavila pred sudcu. Okresný súd v Trnave rozhodoval o návrhu na ich väzobné stíhanie. Počas ich príchodu pred budovou súdu skupina ľudí napadla novinárov.

"Ona ma zdržiavala rečičkami a on zatiaľ lašoval v izbách, v skrini," opísala udalosti pani Terézia. Ich tretím komplicom mal byť 46 ročný Slovák, ktorý ich pravdepodobne čakal v tomto tmavomodrom mercedese. Práve toto auto si na druhý deň všimli trnavskí policajti a podozrivých zadržali.

​Po vznesení obvinenia V piatok dvoch mužov a jednu ženu predviedli z policajnej cely na okresný súd, kde už čakali ich nahnevaní príbuzní. Podľa svedkov boli pri okrádaní starých ľudí výrečnejší. V piatok sa pred kamerami skrývali. Na otázku či im nie je okradnutých dôchodcov ľúto odpovedali: "Šľak vás trafí."

Trojica podľa obvinení mala okradnúť dôhodcov v okolí Šale a Skalice. Obohatili sa tak o niekoľko tisíc eur. Pani Terézia mala šťastie. Svoje životné úspory mala síce doma, no mužovi sa ich nepodarilo nájsť. "V zmysle zákona hrozí osobám trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Vyšetrovateľ zároveň podal návrh na ich väzobné stíhanie. Práve to bol dôvod ich predvedenia na súd. Rozhodnutie nie je právoplatné keďže voči nemu všetci traja podali sťažnosť. Definitívny verdikt tak vynesie až krajský súd. Žena, ktorá mala byť ich poslednou obeťou má ešte jedno prianie. "Chcela by som sa im pozrieť do oči a povedať, že okradajú poctivých ľudí, ktorí si našetrili peniaze na starobu," dodala pani Terézia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy