Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia zadržala tri osoby. Dôchodcov mali okradnúť o viac ako 20 000 eur
Zdielať na

Polícia zadržala tri osoby. Dôchodcov mali okradnúť o viac ako 20 000 eur

Archívna reportáž

TRNAVA / Dôchodkyňu z okolia Trnavy podvodníci takmer pripravili o celoživotné úspory. Mala oveľa viac šťastia ako niekoľkí ďalší. Tých trojica podozrivých obrala o nemalé peniaze. Skončili však v rukách polície.

Pani Terézií zazvonil pri dverách najskôr muž, ktorý tvrdil, že je pracovníkom elektrárni. Po zistení situácie privolal na pomoc aj svoju údajnú kolegyňu. Spolu mali pripravený dokonalý plán. "Ona ma zdržiavala rečičkami a on zatiaľ lašoval v izbách, v skrini," uviedla pani Terézia.

Muža najskôr nechcela vpustiť dnu, žene sa to ale podarilo. Išla rovno do kuchyne. Majiteľka domu jej ledva stíhala. Tam jej tvrdila, že musí podpísať nejaké papiere. Keď si dôchodkyňa chcela ísť pre doklady do druhej izby, bránila jej opustiť kuchyňu. "Ona ma tam zdržiavala, stále mi dávala niečo podpisovať a ja som potom takto z tej kuchyne zahliadla ako zo spálne vyšiel muž," pokračovala pani Terézia. 

V tom celá vystrašená začala kričať, na čo aj žena utiekla z domu.

"​Vidím skriňa otvorená, panebože, však on tu bol," povedala pani Terézia. Našťastie sa mu nepodarilo nájsť peniaze a tak odišli naprázdno. Pani Terézia všetko nahlásila polícií. Aj vďaka jej svedeckej výpovedi, muži zákona už na druhý deň podozrivých zadržali.

Podozrivé auto s trojčlennou posádkou si všimla policajná hliadka v popoludňajších hodinách v Trnave. Pri následnej prehliadke v ňom našli rôzne prevleky, ktoré používali pri kontakte so staršími ľuďmi. Trojicu kumpánov spoznali aj ďalší okradnutí dôchodcovia. Vyšetrovateľom sa doteraz podarilo obviniť ich z ďalších dvoch prípadov na Záhorí a neďaleko Šale. Obohatiť sa mali o niekoľko tisíc eur. 

Dvaja muži vo veku 46 a 49 rokov a jedna 36-ročná žena už čelia obvineniu. Usvedčili ich aj kamerové záznamy. Takto ich tmavo modré auto zachytili priamo v obci. Pri páchaní trestnej činnosti ale používali aj iné vozidlá. Polícia v trnavskom kraji od októbra eviduje ešte ďalšie tri prípady, pri ktorých boli podobným spôsobom okradnutí seniori a to až o viac ako 20 tisíc eur. "Nie je vylúčené, že týchto prípadov je viac, preto prosíme starších ľudí, aby to oznámili na linke 158," dodala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy