Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pod Tatrami úradujú podvodníci, ktorí zhrabnú peniaze a cestu nepokryjú asfaltom
Zdielať na

Pod Tatrami úradujú podvodníci, ktorí zhrabnú peniaze a cestu nepokryjú asfaltom

TATRY / Pod Tatrami sa majú pohybovať podvodníci s asfaltom. Najprv príde po anglicky hovoriaci muž a ponúkne asfalt za výhodnú cenu. Potom sa do práce pustia robotníci. Medzitým záujemcovia pošlú peniaze, ale odrazu sa všetci vytratia a prácu nemá kto dokončiť. Takýto scenár neznámi zopakovali na viacerých miestach a podvedení už prišli o tisícky eur.

"Boli to anglicky hovoriaci občania s výhodnou ponukou, posledná fúra, ktorú ušetrili, dobrá cena, faktúra. Nabehne partia, začnú robiť, príde auto s asfaltom," opisujú praktiky dvaja podvedení muži. Podľa oboch prišli muži asfaltovať podvečer a odchádzali už takmer za tmy. 

"Začínajú také divné úkony. Sľúbia, že prídu dve autá, ale to druhé už nepríde Medzitým už im nejaké peniaze zaplatíte, oni sa potom rýchlo zbalia," pokračujú podvedení. Robotníci sľúbili, že prácu dokončia na druhý deň. Už sa ale neozvali a v tom momente si oklamaní začali uvedomovať nepríjemné skutočnosti. "Mali zjavne svoje čarodejné pásmo, ktorým to pomerali. Deklarujú vám, že vám dali 360 metrov štvorcových a pritom zistíte, že ich tam máte položených 300. Nehovoriac o kvalite materiálu," dodávajú oklamaní. 

Policajti na parkovisku medzi Tatrnaskou Štrbou a Svitom objavili dodávku, v ktorej sa viezli muži, ktorí mali podviesť niekoľkých zákazníkov. Podľa oklamaných je dvojica súčasťou väčšej skupiny, ktorá ponúka služby asfaltovania vo viacerých okresoch nielen Prešovského kraja. Jeden muž hovoril iba anglicky, druhý po poľsky. 

Skupina ponúkajúca asfaltovanie sa pohybuje podľa podvedených na rôznych autách so zahraničnými evidenčnými číslami a práce ponúka cez registrovanú slovenskú firmu. Oklamaní ale prišli o niekoľko tisíc eur. Policajti zatiaľ v tejto súvislosti nikoho nezadržali. "Na prípade spolupracujú prešovskí a popradskí policajti, ktorí preverujú všetky okolnosti. Bližšie informácie nie je možno poskytnúť," informuje hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy