Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hliadka zastavila opitého vodiča. Počas dokumentovania im z policajnej stanice ale utiekol
Zdielať na

Hliadka zastavila opitého vodiča. Počas dokumentovania im z policajnej stanice ale utiekol

TRSTÍN / Policajtom ušiel zadržaný muž. Cez víkend ho počas nočnej kontroly zastavili a nafúkal. Za volant si sadol s takmer dvomi promile alkoholu v dychu. Po predvedení využil príležitosť a z obvodného oddelenia v Trstíne jednoducho ušiel.

Nielenže 52-ročný muž z Bolerázu - Klčovian nafúkal 1,65 promile, lustráciou sa zistilo, že vodičák ani nevlastní. 

Policajti ho mali zastaviť v sobotu krátko po 23:00 v noci. Potom, ako nafúkal, ho obmedzili na osobnej slobode a previezli na policajné oddelenie. Vtedy ešte netušili, že im ešte spôsobí ďalšie problémy.

"Muž, ktorý s policajtmi spolupracoval a nebol agresívny, využil niekoľkosekundovú chvíľu a z útvaru ušiel. Nasledujúce dopoludnie bol vypátraný v mieste trvalého bydliska," informuje policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Muža po vypátraní opätovne zadržali a umiestnili do CPZky. Tentoraz si však určite na neho dali väčší pozor. Obvinili ho z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a v takzvanom superrýchlom konaní bol spis s návrhom na podanie obžaloby odstúpený prokurátorovi. "V súvislosti s udalosťou vedenie krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave nariadilo kontrolným orgánom vykonať kontrolu, ktorá bola zahájená ihneď po udalosti," dodáva Kredatusová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Muž v Čadci nafúkal takmer 4 promile: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy