Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Na poludnie vošiel do herne a žiadal peniaze. Teraz sedí vo väznici
Zdielať na

VIDEO: Na poludnie vošiel do herne a žiadal peniaze. Teraz sedí vo väznici

PRIEVIDZA / Pred nedávnom došlo v jednej z prievidzských herní k lúpeži. Páchateľ bez maskovania vošiel do herne na pravé poludnie a pod hrozbou násilia žiadal peniaze. Nakoniec dostal, čo chcel a ušiel. O týždeň neskôr je však už v ilavskej väznici.

Muž, ktorý lúpil v prievidzskej herni, si dlho slobodu neužil a skončil v putách. Policajti ho pár dní po čine zadržali vo Svidníku. 29 ročný Prievidžan sa k činu priznal a sudkyňa ho poslala do vyšetrovacej väzby.

Na súde vyhlásil, že v minulosti mal problémy s drogami a najnovšie je závislý na hracích automatoch. Sudkyňa nakoniec páchateľa poslala do vyšetrovacej väzby. "Pokiaľ by páchateľ zostal na slobode, je reálna obava, žeby pokračoval v trestnej činnosti, alebo by sa vyhýbal trestnému stíhaniu," informoval hovorca krajského súdu, Roman Tarabus. 

Muž vylúpil herňu na pravé poludnie bez akéhokoľvek maskovania. "Ako som sa otočila, prešiel do mojej zóny, snažila som sa ho vytlačiť, povedal, aby som nerobila hlúposti, že on potrebuje prachy," opísala situáciu  zamestnankyňa herne.

Napriek tomu, že ho krupierka dobre poznala, podišiel k nej a pýtal od nej peniaze. Najskôr si myslela, že žartuje. Chytil ju však za ruky a chcel všetku hotovosť. Nakoniec vzal 240 eur a ušiel. Na súdny proces bude čakať za mrežami. Hrozí mu 3 až 8 rokov väzenia. 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy