Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Tatrovka plná vojakov skončila v potoku. V prípade padli obvinenia
Zdielať na

Tatrovka plná vojakov skončila v potoku. V prípade padli obvinenia

JALNÁ / Banskobystrická polícia obvinila vojaka, ktorý cez leto 2017 havaroval s vojenskou tatrovkou pri obci Jalná zo zločinu všeobecného ohrozenia. Tatrovka plná vojakov, ktorí sa vracali z vojenského útvaru Močiar skončila prevrátená v potoku pričom sa zranilo až 17 vojakov.

V prípade, ktorý zamestnáva políciu už rok a pol padlo prvé obvinenie. To má na krku vojak, ktorý šoféroval tatrovku z vojenského útvaru Močiar. "V tomto prípade bolo vznesené obvinenie za zločin všeobecného ohrozenia vodičovi tohto vozidla," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

​V Tatre 815 sedelo 20 vojakov, ktorí sa vracali z najvyššie položeného útvaru na Slovensku. Na lesnej úzkej ceste, ktorú najmä miestni používajú ako skratku sa tatrovka plná vojakov zrútila z cesty a prevrátila do potoka. "Nie je tam krajnica. Tam stačí málo a auto je mimo cesty," povedal svedok nehody. "Vodič sa pri prechádzaní miernej pravotočivej zákruty vyhýbal na okraji cesty stojacemu cyklistovi, následkom čoho kolesami zišiel mimo cesty a prevrátil sa na pravý bok," objasnila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

K zraneným sa záchranári mali problémy dostať pre náročný terén. Zniesli ich do parku v Jalnej kde zriadili akúsi improvizovanú ošetrovňu. Odtiaľ ich podľa vážnosti stavu rozvážali do nemocníc v celom kraji. Pri dopravnej nehode sa zranilo až 17 vojakov a hoci bol stav u niektorých z nich mimoriadne vážny, v súčasnosti sú už všetci v poriadku. "Všetci účastníci uvedenej dopravnej nehody sa vrátili do služby bez následkov," dodala Danka Capáková, hovorkyňa MO SR. 

Vyšetrovatelia tak už majú v spise množstvo posudkov aj výpovedí svedkov. Obvinenému vodičovi tatrovky hrozí v prípade dokázania viny štvor až desaťročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy