Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bez dokladov na Slovensko. Policajti zadržali skupinku Vietnamcov
Zdielať na

Bez dokladov na Slovensko. Policajti zadržali skupinku Vietnamcov

STRIHOVCE / Jedného zachytili kamery, ďalších nebolo možné prehliadnuť. Cez našu východnú hranicu totiž nelegálne prešlo až 24 migrantov. Hraničná polícia ich okamžite predviedla na oddelenie, išlo o Vietnamcov.

Hraniční policajti zadržali skupinku ľudí smerujúcu z Ukrajiny v katastri obce Strihovce, v okrese Snina. Pri sebe nemali žiadne doklady, následne ich predviedli na policajné oddelenie za účelom zistenia totožnosti. Ukázalo sa, že na Slovensko prišli načierno, mimo hraničný priechod. Podľa zistení polície bolo dvadsaťštyri cudzincov štátnymi príslušníkmi Vietnamu. 

To, že migranti k nám chodia vo väčších skupinkách, nie je za posledné mesiace ničím neobvyklým. V júni tohto roka ich zadržali 20, potom 14. Spolu s nimi boli aj slovenskí prevádzači. Dostať ich mali do Rakúska. "Predpokladaný zisk všetkých obvinených po úspešnom dopravení cudzincov do Rakúska by bol vo výške minimálne 17.000 eur," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Práve cudzinci z Vietnamu k nám podľa štatistík chodia nelegálne najčastejšie. Minulý rok ich na zelenej hranici zadržali dokopy takmer 130. Za posledné dni to ale nebol jedený úspešný zákrok hraničiarov. O pár hodín neskôr ich na nelegálne prekročenie hranice upozornil kamerový reťazec. Ten zaznamenal pohyb v katastri obce Kristy v sobraneckom okrese. Ukázalo sa, že išlo o štátneho príslušníka Maroka, ktorý na Slovensko taktiež prišiel neoprávnene. 

Pre 25 migrantov sa cesta za lepším životom kúsok za našou východnou hranicou skončila. Úrady ich administratívne vyhostili. A to nie je všetko. Zároveň dostali zákaz vstupu na naše územie, aj na územie ostatných členských štátov Únie, a to po dobu 3 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy