Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž, ktorý hodil dvojročného syna o zem, je vo väzbe
Zdielať na

Muž, ktorý hodil dvojročného syna o zem, je vo väzbe

UZOVSKÁ PANICA / Muž, ktorý mal hodiť svojho dvojročného syna o zem a spôsobiť mu vážne zranenie hlavičky, je už za mrežami. O jeho vzatí do väzby rozhodol sudca okresného súdu v Rimavskej Sobote. Zrejme zavážil aj fakt, že Róbert skutok spáchal v podmienke.

Obvineného muža krátko po rozhodnutí sudcu eskortovali do ústavu pre výkon väzby v Banskej Bystrici. "A to pre existenciu dôvodu takzvanej preventívnej väzby. Dôvod väzby nenahradil dohľadom probačno-mediačného úradníka," informuje hovorkyňa krajského súdu Alena Szigetyová. 

​Príbuzní toto rozhodnutie znášali veľmi ťažko. Plakala aj jeho družka. Otec troch detí bol už v minulosti podmienečne odsúdený, taktiež za ublíženie na zdraví. "Skúšobná doba tohto odsúdenia mu uplynie v auguste 2020," informovala ďalej Szigetyová.

Zo zločinu ublíženia na zdraví ho obvinili po tom, čo mal svojho malého syna zodvihnúť do výšky a hodiť na zem. Po páde na betón Rolandovi praskla lebka.

Obvinénému mužovi hrozí v prípade dokázania viny väzenie na 5 až 12 rokov. Zdravotný stav 2-ročný chlapčeka sa nezhoršil, no naďalej zostáva v nemocnici na pozorovaní.

Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy