Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dokonalé sfalšovanie vodičákov. Jedného z mužov odhalili maďarskí policajti
Zdielať na

Dokonalé sfalšovanie vodičákov. Jedného z mužov odhalili maďarskí policajti

VEĽKÝ MEDER / Polícia sa na stôl dostali dva rôzne prípady sfalšovania vodičského preukazu. V minulosti viackrát súdne trestaný 57-ročný muž vlastnil vodičák bez toho, aby niekedy absolvoval výcvik v autoškole. Druhý 37- ročný predložil svoj vodičák policajtom v Budapešti. Tí zistili, že doklad bol vydaný neexistujúcim policajným oddelením.

Policajti vo Veľkom Mederi riešili v poslednom období dva prípady falšovania vodičského preukazu. Päťdesiatsedemročného muža z okresu Dunajská Streda zastavili policajti ešte v septembri. "Hoci kontrola prebehla v nočných hodinách, policajti si všimli, že preukaz nemá niektoré ochranné prvky a vykazoval znaky falzifikátu. To nakoniec potvrdilo aj vykonané expertízne skúmanie," informovala polícia. Neskôr ale zistili, že muž má vodičák bez toho, aby v minulosti absolvoval výcvik v autoškole. 

V druhom prípade sa dostal na stôl polície vodičský preukaz od ich kolegov z Maďarska. Tridsaťsedemročný Slovák ho predložil policajtom počas cestnej kontroly v Budapešti. Miestna polícia ho zastavila práve pre podozrenie z priestupku, po meste jazdil bez bezpečnostného pásu. Na mieste mu dali aj fúkať. Po dychovej skúške zistili, že auto viedol navyše pod vplyvom alkoholu. V dychu mu namerali 0,73 promile. 

Takzvanú ID kartu mu teda odobrali a poslali policajtom do miesta trvalého pobytu. "Po prevzatí policajti zistili, že doklad nemá viaceré ochranné prvky a preukaz bol vystavený neexistujúcim Okresným riaditeľstvom PZ vo Veľkom Mederi. Jediné, čo bolo práve a stotožňovalo sa s vodičom, bola fotka na tomto doklade," uviedla polícia k druhému prípadu sfalšovania vodičského preukazu. 

Polícia oboch mužov už obvinila  z prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky, za čo im hrozí väzenie až na 3 roky. 

Do banky nakráčal s falošným občianskym. Myslel si, že mu peniaze vydajú len tak: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy