Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Polícia rozbila ďalší gang autičkárov. Ich revírom bola Bratislava
Zdielať na

FOTO: Polícia rozbila ďalší gang autičkárov. Ich revírom bola Bratislava

BRATISLAVA / Policajti po intenzívnom vyšetrovaní objasnili vyčíňanie štvorice mužov, ktorí za dva roky ukradli z Bratislavy autá v hodnote viac ako 70 000 €. Počas vyšetrovania vykonali aj prehliadky viacerých priestorov, kde našli rôzne komponenty do auta ale aj súčiastky.

Autičkári z Hlohovského okresu mali približne dva roky páchať majetkovú trestnú činnosť a to tak, že na rôznych miestach v Bratislave kradli autá, ktoré neskôr rozpílili, rozobrali a kšeftovali so súčiastkami. Skupinka mužov ukradla autá v hodnote viac ako 72 000 €. "V spolupráci s policajtmi z Nitry, Trenčína a Banskej Bystrice, príslušníkmi Pohotovostných policajných útvarov, Útvaru osobitného určenia, ale aj expertmi z Kriminalisticko expertízneho útvaru, hasičmi a Letkou MV SR zadržali štyroch mužov a vykonali prehliadky viacerých priestorov," informovala polícia.  Tí dohromady prehľadali 20 domov, 6 nebytových priestorov a to všetko hlavne v Leopoldove, Hlohovci a blízkom okolí. Zadržali 34-ročného Andreja, 25-ročného Martina, 22-ročného Matúša a 24-ročného Patrika, ten má na krku navyše aj obvinenie z trestného činu podielnictva. 

Počas prehliadok zaistili 29 áut, rôzne riadiace jednotky, rušičky, vstavané autorádia s navigáciami, viaceré elektronické komponenty motorových vozidiel ako aj rôzne náhradné diely motorových vozidiel. "Policajti po niekoľko mesačnom intenzívnom vyšetrovaní, ako aj operatívnom preverovaní zabezpečili dostatok dôkazov, oprávňujúcich ku vzneseniu obvinenia konkrétnym osobám. Vyšetrovateľom Policajného zboru bol v tejto súvislosti spracovaný podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvinených osôb," uviedol ďalej policajný hovorca Michal Szeiff. Išlo hlavne o autá značky Volkswagen Golf, Škoda Fabia a Škoda Octavia. Celkovo zmizlo až 9 takýchto áut. 

Obvinení momentálne čakajú v cele policajného zaistenia na rozhodnutie sudcu o ich vzatí do väzby. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 3-10 rokov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy