Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pavol nevedel, že jeho partnerka má 14 rokov, skončil vo väzení
Zdielať na

Pavol nevedel, že jeho partnerka má 14 rokov, skončil vo väzení

TRENČÍN / Vraví sa, že láska nepozná hranice. Zákon ale taký slepý nie je. Presvedčil sa o tom aj 32-ročný Pavol z Trenčína, ktorého súd poslal na dva roky za mreže pre sexuálne zneužívanie. Randil totiž so 14-ročným dievčaťom.

Bola to zakázaná láska. Tridsaťdvaročný muž sa zaľúbil do mladej školáčky. Začali spolu chodiť a aj sexuálne žiť. Dievča pritom ešte nemalo ani 15 rokov.

"Obžalovaný opakovane, viac ako osemkrát vykonal s maloletou súlož, napriek tomu, že mu povedala, že má iba 14 rokov," povedal hovorca krajského súdu Roman Tarabus. Pavol sa bránil, že spočiatku o skutočnom veku svojej priateľky nevedel.Vraj mu mala povedať, že už má 16. Keď sa dozvedel pravdu, chcel ju údajne opustiť. Tínedžerka mala reagovať slovami, že sa zabije. Nezávideniahodnú situáciu pre muža znásobil fakt, že prípad sa dostal na súd.

"Okresný súd Trenčín obžalovanému uložil dvojročný nepodmienečný trest odňatia slobody so zaradením na výkon trestu do ústavy so stredným stupňom stráženia," dodáva Tarabus. 

Odsúdený Pavol sa voči tomuto rozhodnutiu neodvolal. Urobila tak však prokurátorka, ktorá pre neho žiadala ešte o jeden rok vyšší trest. Zdôvodňovala to jeho bohatou kriminálnou minulosťou.

Muž bol už šesťkrát právoplatne odsúdený, prevažne za krádeže. K mileneckému vzťahu so 14-ročným dievčaťom sa priznal a svoje konanie oľutoval. Krajský súd napokon rozhodol v jeho prospech. "Je mi ľúto, čo sa stalo, keby som vedel, koľko má rokov, tak by sa to nestalo," povedal Pavol. 

Pavlovi už čoskoro doručia výzvu na nástup do výkonu trestu odňatia slobody. Podľa informácií od zdroja z prostredia súdu, iróniou na celom prípade je, že vzťah odsúdeného muža a dnes už 15-ročnej dievčiny má naďalej trvať. Či ich láska vydrží dvojročné odlúčenie, ukáže až čas.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy