Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Otec hodil o zem dvojročného syna. Utrpel vážne zranenia hlavy
Zdielať na

Otec hodil o zem dvojročného syna. Utrpel vážne zranenia hlavy

UZOVSKÁ PANICA / Smutný prípad vyšetrujú policajti z okresu Rimavská Sobota. Obeťou je dvojročný chlapec z obce Uzovská Panica. Malý Roland má vážne zranenia na hlave. Chlapec ale nespadol sám.

Polícia v Rimavskej Sobote vyšetruje prípad zločinu ublíženia na zdraví. Obvineniu zo zločinu už čelí 23-ročný Róbert. "Obvinený sa mal skutku dopustiť v pondelok v popoludňajších hodinách v Uzovskej Panici, kde mal silno hodiť o zem svojho, iba dvojročného syna," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Chlapec utrpel vážne zranenia hlavy. Podľa slov matky má prasknutú lebku. Otca vraj malo nahnevať, že chlapec neprestával plakať, tak ho zodvihol do výšky a potom hodil na zem a to pred očami viacerých svedkov. Muž údajne ani nechcel dovoliť, aby matka privolala policajtov a záchranárov. "On kričal na mňa. Môj druh. Že načo voláš, že to nič nie je a chcel ma zbiť. Udrel ma raz,"  hovorí nešťastná matka. Chlapcovi sa ale priťažilo a začal zvracať. 

Zdravotníkov nakoniec privolali až susedia. Muž bol agresívny aj voči záchranárom. Podľa lekárov sa bude dieťa liečiť zo zranení asi 42 dní. 

Róberta polícia zadržala a vyšetrovateľ spracováva podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. V očiach zákona nie je nepopísaným listom. "Ide o muža, ktorý bol v minulosti právoplatne odsúdený za násilnú trestnú činnosť s podmienečný odkladom výkonu trestu odňatia slobody," uviedla ďalej Kováčiková. Polícia v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy