Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Domom sa šíril hustý a štipľavý dym. Ničivý požiar pripravil rodinu so šiestimi deťmi o strechu nad hlavou
Zdielať na

Domom sa šíril hustý a štipľavý dym. Ničivý požiar pripravil rodinu so šiestimi deťmi o strechu nad hlavou

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC / Ničivý požiar pripravil rodinu so šiestimi deťmi o strechu nad hlavou. Oheň vypukol v byte na prvom poschodí. Pre hustý a štipľavý dym museli hasiči evakuovať všetkých obyvateľov. Štyroch z nich vrátane malého dieťaťa prišli ratovať záchranári. Požiar sa zrejme vznietil od horiacej sviečky.

Tri posádky hasičov zasahovali pri požiari bytového domu. Oheň vypukol v byte, v ktorom žije osemčlenná rodina. V čase vypuknutia požiaru bol byt prázdny. Mama vraj len na chvíľu vybehla za svojimi deťmi, ktoré sa hrali vonku. Keď sa ale chcela vrátiť domov, všetko už bolo v plameňoch. "Len išla von, prišla dovnútra a už všetko horelo. To bola minúta," uviedol majiteľ bytu. 

"Prvoradou úlohou bolo vykonať evakuáciu ľudí, nakoľko bolo veľké zadymenie," informoval Ladislav Sukovič, veliteľ zásahu HaZZ Kráľovský Chlmec. Hasiči z Kráľovského Chlmca sa až následne pustili do boja s ohňom. Rýchlym zásahom zabránili tomu, aby sa požiar rozširoval ďalej. "Započali sa lokalizačné a likvidačné práce a v krátkom čase bol požiar likvidovaný," povedal Marián Kováč, zisťovateľ príčin požiaru. "Bola privolaná pomoc z Veľkých Kapušian, ktorí pomocou termokamery hľadali skryté ohniská," dodal Ladislav Sukovi.

Medzitým dorazili na miesto aj záchranári, ktorí prišli ratovať intoxikovaných obyvateľov bytovky. Po ošetrení ich previezli do nemocnice v Kráľovskom Chlmci. "Záchranári do nemocnice previezli štyri osoby, z toho jedno maloleté dieťa, ktoré sa nadýchali splodín horenia," informovala Alena Krčová, hovorkyňa záchranárov. 

Ničivý požiar v priebehu pár minút zničil takmer celý byt. Početná rodina si teraz bude musieť nájsť náhradné bývanie. "Teraz pôjdeme k mame a potom uvidíme," povedal majiteľ domu. Rodina v byte nemá elektrinu, a tak si po zotmení svietila sviečkami. Nezvratnou chybou sa ale pripravila o svoj domov. "Pozabudnutím horiacej sviečky na drevenej skrini došlo k jej zapáleniu a následnému rozšíreniu požiaru do celého priestoru bytu," dodal Marián Kováč.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy