Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vodič sa chodcovi nemal šancu vyhnúť. Obyvatelia osady tvrdia, že to nie je prvý prípad
Zdielať na

Vodič sa chodcovi nemal šancu vyhnúť. Obyvatelia osady tvrdia, že to nie je prvý prípad

MICHALOVCE / Na frekventovanej ceste v Michalovciach skončil pod autom asi 50-ročný chodec. Prechádzal krížom cez cestu na neosvetlenom úseku mimo priechodu pre chodcov, pričom nemal na sebe žiadne reflexné prvky. Vodič, ktorý ho zrazil, nemal šancu sa mu vyhnúť. Krátko po nehode sa na mieste zbehla početná skupina osadníkov. Šoférovi príbuzní sa pred ich prípadným útokom zamkli v aute, no napokon sa to zaobišlo bez väčších emócií.

Chodec chcel zrejme prejsť z jednej strany cesty na druhú, ale vošiel rovno do dráhy osobnému autu. "Som videl že do toho Cigána narazilo auto. Chcel prejsť na našu stranu, že pôjde domov, ale nevládal a len tak sa ťahal," uviedol jeden zo svedkov nehody. 

​Vodič si neosvetleného chodca v úplnej tme zrejme vôbec nevšimol. Zachytil ho prednou časťou auta. Muž po zrážke vyletel na čelné sklo a následne dopadol na cestu. "On len tak ležal a ešte fajčil cigaretu a ľudia sa ho pýtali, čo mu je, ale on im povedal, že nič," popísal udalosti svedok. 

Zraneného muža záchranári ošetrili na mieste a s ľahkými zraneniami ho následne previezli do nemocnice. Policajti ani u jedného z účastníkov alkohol nezistili. Nehodu, ktorú zavinil chodec vyriešili v blokovom konaní. "To je jeho chyba, nie ich, lebo on sa má pozrieť, či ide auto alebo nie," dodal svedok nehody. 

Na frekventovanej ceste sa už aj v minulosti stalo niekoľko nehôd. Osadníci si totiž tadiaľ skracujú cestu domov. Vodiči, ktorí úsekom prechádzajú musia často dupnúť na brzdu, aby zabránili prípadnej zrážke. "Každý deň, každú minútu, každú sekundu tadiaľ behajú," povedal jeden z obyvateľov osady. "Už veľa ľudí tu zrazilo auto, aj deti a aj dospelých a už tu aj zabilo veľa ľudí," dodal.

Auto išlo na diaľnici v protismere. Mohlo to skončiť tragicky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy