Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragédia na Váhu. Žena sa do domova dôchodcov viac nevrátila
Zdielať na

Tragédia na Váhu. Žena sa do domova dôchodcov viac nevrátila

RUŽOMBEROK / Na tiesňovú linku zavolali v piatok podvečer ľudia, ktorí spozorovali vo Váhu nehybné ľudské telo. Hasiči s policajtmi vytiahli ženu na breh neďaleko ružomberskej autobusovej stanice. Pomôcť jej žiaľ už nedokázali ani privolaní záchranári.

"Po príchode na mieste udalosti sa osoba nachádzala asi 15 metrov od brehu. Bola otočená dole tvárou vo vode a nejavila známky života," vyjadril sa veliteľ  zásahu Vladimír Kačník.  Telo zachytené na plytčine pod mostom spozorovali náhodní okoloidúci. Hasiči po príjazde na miesto neváhali a spolu s policajtmi okamžite vbehli do vody. "S hliadkou polície sme ju vytiahli na breh, kde si ju prevzala posádka rýchlej zdravotnej služby," pokračoval Kačník. Dôchodkyni však nedokázali pomôcť, podľa prvotnej obhlaidky bola mŕtva už niekoľko hodín. Lekár musel skonštatovať smrť. 

"Nebohá bola stotožnená ako 85- ročná žena pochádzajúca z okresu Liptovský Mikuláš, ktorá mala byť umiestnená v dome sociálnych služieb v Ružomberku,"  vyjadrila sa policajná hovorkyňa Jana Balogová. Miesto, kde ju našli je od domova dôchodcov vzdialené niečo vyše kilometra. Žena z neho odišla v piatok okolo obeda. Či do Váhu nešťastne spadla, alebo išlo o samovraždu vyšetruje polícia. "Ohliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie. Presnú príčinu smrti určí až nariadená pitva," dodala policajná hovorkyňa. 

Obrovské nešťastie sa stalo aj koncom leta, keď sa utopila matka so synom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy