Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Spomíname aj na tých, ktorí zachraňovali a obetovali sa za iných
Zdielať na

Spomíname aj na tých, ktorí zachraňovali a obetovali sa za iných

TATRY / Tento deň je venovaný tým, ktorí od nás navždy odišli. Medzi nimi sú aj naši hrdinovia, ktorí obetovali život pre iných. Žiaľ, aj pozemskí anjeli sú smrteľní. Pokým si ich však budeme pripomínať, ako keby nikdy nezomreli.

Odišli náhle a na ich odchod sme pripravení neboli. V prvých sekundách sme nechceli veriť, že slovo nikdy nadobudlo tvrdú, reálnu podobu. Urobili všetko preto, aby pomohli, povzbudili, ale najmä zachránili to najcennejšie, čo máme, lebo vedeli, že niť medzi životom a smrťou je veľmi tenká. 

"Vždy záchranár pri výkone svojho povolania myslí na to, ako zachrániť život tomu druhému, alebo ako mu pomôcť. Málokedy myslí na seba. A práve v takýchto chvíľach si človek uvedomuje, aký je zraniteľný. Aj záchranár ale je len človek, ktorý je zraniteľný a môže zomrieť pri výkone práce," uviedol riaditeľ horskej záchrannej služby Jozef Janiga. 

Je ale také ťažké prijať to, že aj ten, ktorý sa obetuje pre iného, aby ho zachránil, môže v sekunde prejsť na druhú stranu, odkiaľ niet návratu. Vzali nám ich ťažké choroby, vrahovia ale aj nešťastné náhody či tragické udalosti. 

Hovorí sa, že ten, kto zostane v srdciach a spomienkach, vlastne nikdy nezomrel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy