Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mária trikrát bodli a vyhodili z auta pred nemocnicou. Pred súd sa postavila jeho partnerka
Zdielať na

Mária trikrát bodli a vyhodili z auta pred nemocnicou. Pred súd sa postavila jeho partnerka

ŽILINA / Začiatkom apríla obvinil vyšetrovateľ v Žiline 28-ročnú Veroniku, matku dvoch detí z pokusu o vraždu. Veronika mala svojho priateľa trikrát bodnúť nožom. Jedna z rán mu zasiahla dýchacie cesty. Mário tak v žilinskej nemocnici nikomu nedokázal povedať, kto mu zranenia spôsobil. Na okresnom súde v Žiline v piatok začal v tomto prípade proces.

Veronika je od apríla vo vyšetrovacej väzbe obvinili ju z vraždy v štádiu pokusu. S o tri roky mladším priateľom žila v prenajatom dome v Dolnom Hričove, kde sa mali pohádať. "Vzniklo to sporom, vzájomným napadnutím. Náhodou sa dostala k zbrani, k nožu. Jej útoky ale boli málo intenzívne, vôbec by nedošlo k vražde," uviedol Dušan Chlapík, obhajca obžalovanej. 

Podľa vyšetrovateľov mal ale Mário šťastie, že útok nožom vôbec prežil. "Obaja boli pod vplyvom psychotropných látok, ona na neho zaútočila a spôsobila mu tri bodné zranenia," povedala Hana Kubalová, vyšetrovateľka OKP KR PZ Žilina. Jedna z rán mu zasiahla dýchacie cesty, Mário preto nebol schopný rozprávať. Do žilinskej nemocnice bodnutého partnera priviezla Veronika s kamarátom, pred urgentným príjmom ho vysadili a odišli. "Stav mladého muža si vyžadoval chirurgický zákrok a bol uvedený do umelého spánku. Ešte v tú noc bol prevezený do nemocnice v Martine," opísal udalosti Aurel Gonščák, krajský riaditeľ PZ Žilina. 

Prokurátor na hlavnom pojednávaní predniesol obžalobu a na obvinení z vraždy v štádiu pokusu trval. "Z výsledkov prípravného konania vyplýva, že konanie obžalovanej je právne posúdené ako pokus vraždy, zatiaľ na hlavnom pojednávaní nenastala okolnosť ktorá by to zmenila," povedal prokurátor Milan Cisarik.

Obhajoba sa ale bude snažiť preukázať že matka dvoch detí nemala v úmysle Mária zavraždiť. "Som presvedčený, že v priebehu konania toto preukážeme a že skutok bude prekvalifikovaný na ťažkú ujmu na zdraví," dodal obhajca. 

Pozrite si aj prípad napadnutej družky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy