Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Senici si nevedia dať rady s potkanmi. Deratizácia nepomáha
Zdielať na

V Senici si nevedia dať rady s potkanmi. Deratizácia nepomáha

SENICA / Potkany strpčujú život obyvateľom jednej ulice v Senici. Trvá to už niekoľko mesiacov. Ľudia sú bezradní a už nevedia, čo majú strkať do dier, aby zabránili tomu, aby sa hlodavce nepromenádovali po chodníkoch.

"Každý večer majú promenádu, vyjdú z dier, stretnú sa a keď ich niekto vyplaší, tak utečú naspäť. Cele rodiny sa nám prechádzajú pod oknami," opisujú obyvatelia Senice. Do obytného domu sa dostávajú cez dieru v stene. "Jednej pani vyliezol potkan cez záchodovú šachtu do bytu a všetko jej tam rozožral," hovorí ďalší obyvateľ mesta. 

Pán Jelínek sa už nemohol pozerať na nečinnosť zodpovedných a sám sa pustil do práce na svoje náklady doviezol štrk. Ďalšie potkanie diery sa objavili o štyri dni. "Tak som znovu odkopal a štrk odsunul a tam, kde sa objavili som tam dal montážnu penu a to zatiaľ drží," opisuje Jozef Jelínek. 

Najviac potkanov sa nachádza v kanalizáciách, tieto podľa označenia patria Bratislavskej vodárenskej spoločnosti.Pán Hostinský na podnet ľudí, prišiel vložiť návnady aj tam, kam by nemal. "To bolo z dobrej vôle a pre ľudí, aby boli spokojní, aby sa tu nevyskytovali ďalší potkany," hovorí deratizér Miroslava Hostinský.

"Jesenná deratizácia kanalizačnej siete v meste Senica bola zabezpečená posledný septembrový týždeň. Deratizáciu kanalizačných prípojok by mali zabezpečiť vlastníci respektíve subjekty zabezpečujúce správu objektov," informuje  Alexandra Maszayová, z oddelenia PR a marketingu BVS. 
"V prípade, že ľudia zistia neúčinnosť tejto deratizácie, je v plnej kompetencii mestský úrad alebo obec," informuje Marta Tencerová, poverená vedením oddelenia  epidemiológie. "Máme tu materskú škôlku jednu, druhú, základnú školu, súkromná škola, tu chodí veľa deti a malých deti a potkany medzi nimi," dodáva obyvateľka Senice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy