Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bol zanedbaný a v zúboženom stave. Lekári psa už nezachránili
Zdielať na

Bol zanedbaný a v zúboženom stave. Lekári psa už nezachránili

ŽILINA / Päťročnému krížencovi kaukazského ovčiaka už na veterinárnej klinike nedokázali pomôcť a museli ho utratiť. Psíka k nim doviezli mestskí policajti. Bol vychudnutý a v zúboženom stave. Mestskí policajti zistili, že pes patril 30- ročnému Renému zo Žiliny, a ten teraz môže mať problémy. Prípadom sa zaoberá aj štátna polícia.

Približne 5- ročný pes žil mesiace v nevyhovujúcich podmienkach v osade uviazaný o strom. Informáciu policajti dostali od jedného z obyvateľov Bratislavskej ulice v Žiline. Na miesto tak dorazil kynológ. "Bolo hneď na prvý pohľad vidieť, že je apatický a dehydrovaný," opísal stav psa mestskí policajt Ján Murárik. Mestskí policajt však veľmi rýchlo prišiel nato, že pozná nielen psa Kilera, ale aj jeho majiteľov. "Oni dostali náhradný byt na Hájiku a tvrdili, že tam nemôžu držať takéhoto psa," pokračoval.

 Mestskí policajt sa teda majiteľovi psa opäť snažil pomôcť. "V júli 24. som psíka zobral a umiestnil do útulku, ale o dva týždne si ho majitelia vzali naspäť," povedal. Kríženca v útulku vykastrovali a vrátili ho majiteľom, no neskôr začal mať problémy s obličkami. 
 

"Kolega mu urobil vyšetrenie krvi a zistil, že zlyhávajú obličky, majiteľka však nechcela terapiu kvôli finančným problémom," vysvetlila veterinárka Silvia Gelačková. O dva mesiace neskôr, keď Kilera na kliniku priviezol mestskí policajt, už bolo na jeho záchranu príliš neskoro. Zlyhávali mu obličky, museli ho uspať. "On nevyzeral, že by bol vyslovene utýraný, ale skôr išlo o zanedbanie zdravotnej starostlivosti a on sám to nedokázal zvládnuť," skonštatovala lekárka. 

"Pretože vzniklo dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu týrania zvierat, bola na miesto privolaná hliadka štátnej polície a tiež zamestnanec potravinovej a veterinárnej správy," dodal mestskí policajt. "V tomto prípade preverujeme, či došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu týrania zvierat," vyjadrila sa hovorkyňa polície v Žiline Jana Balogová. 

Pozrite si reportáž o hrozivom prípade, kedy psa našli vo vreci v rokline:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy