Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Dva prepady pošty, rovnakí muži. S úlovkom sa aj odfotili
Zdielať na

VIDEO: Dva prepady pošty, rovnakí muži. S úlovkom sa aj odfotili

ŽILINA/TRNAVA / Lupiči, ktorí začiatkom októbra prepadli poštu vo Voderadoch, v auguste prepadli aj poštu v Lietavskej Lúčke. Trojicu usvedčili aj fotografie z mobilov, na ktorých sú zachytení s peniazmi.

​Dnes už je jasné, že v Lietavskej Lúčke lúpila rovnaká skupina, ktorá 3. októbra prepadla poštu vo Voderadoch. Trojicu však okrem priznania jedného z páchateľov usvedčujú aj záznamy z kamier, žilinskí kriminalisti na prípade s kolegami z Trnavy spolupracovali. 

Vyšetrovatelia zo zločinu lúpeže obvinili na základe získaných informácií, výsluchov, kamerových záznamov a ďalších usvedčujúcich dôkazov,  troch občanov Macedónska, 28- ročného Slavcha, 24- ročného Kristijana a 42- ročného Gorana. Zadržať sa podarilo iba Slavcha, po zvyšných dvoch, ktorí počas jazdy vyskočili z auta do poľa a dali sa na útek, polícia stále pátra. "Na druhý deň po lúpeži zadržali v Sládkovičove operatívni pracovníci trnavskej kriminálnej polície podozrivého Slavcha, ktorý sa pri výsluchu ku skutku priznal a zaistená bola aj časť ulúpených peňazí," uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

"Zdržovať sa môžu na rôznych ubytovniach, prípadne si požičiavajú autá. Hrozí im 7-12 rokov za mrežami," informovala polícia. S peniazmi, ktoré si z pošty odniesli, sa dokonca odfotili. 

Podľa polície dvaja páchatelia, ktorí boli ozbrojení a maskovaní, využili moment, keď pracovníčky prichádzali do práce. Prekvapeným ženám potom vo vnútri pošty mali do tváre nastriekať slzotvorný plyn, zamknúť ich a vylúpiť trezor. "Zamestnankyne pošty pod hrozbou použitia zbrane vydali dvom páchateľom hotovosť viac ako 8 tisíc eur," uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Martina Macková. 

Obe pracovníčky pošty ošetrili privolaní záchranári a následne ich previezli do trnavskej nemocnice. Ženy našťastie neutrpeli žiadne vážne poranenia. 

Na objasnení lúpeže pracoval tím asi dvadsiatich príslušníkov kriminálnej polície a pri jej dokumentovaní prispela trnavská polícia k objasneniu trestnej činnosti, pre ktorý bolo vznesené obvinenie za rovnaký trestný čin aj v Žiline. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy