Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia zadržala člena autičkárskeho gangu z Litvy, ktorý pôsobí v Bratislave
Zdielať na

Polícia zadržala člena autičkárskeho gangu z Litvy, ktorý pôsobí v Bratislave

BRATISLAVA / V prípade autičkárskeho gangu z Litvy, ktorý pôsobí v Bratislave, nastal posun. Medzinárodne hľadaného člena tejto skupiny polícia zadržala, obvinila a hrozí mu dlhý pobyt za mrežami.

V hlavnom meste za posledných pár týždňov mizli hybridné autá vo veľkom. "Policajti odboru kriminálnej polície zaznamenali v poslednej období zvýšený počet krádeží motorových vozidiel značky TOYOTA typu SUV, ku ktorým dochádzalo v Bratislave," informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Polícia začala konať a urobila niekoľko opatrení. Jedným z nich bola v úvodzovkách aj bežná kontrola šoférov hybridných áut. Zdá sa, že sa vyplatila. "Takáto policajná akcia prebiehala aj v pondelok vo večerných a nočných hodinách vo štvrtom bratislavskom okrese," povedala Mihalíková. 

Nočná akcia

Počas nej policajti spozorovali šoféra Toyoty RAV-4 na Lamačskej ceste. Muž bol ihneď podozrivý, pretože okolo 2 hodiny v noci išiel len so zapnutým denným svietením. Policajti sa tak ihneď vydali za ním. Litovčan (30), ktorý sedel v ukradnutom aute na výzvy, aby zastavil vozidlo a preukázal potrebné doklady nereagoval. Pokračoval v jazde až na Mokrahajskú ulicu, kde z auta za jazdy vystúpil a dal sa na útek. V ruke mal navyše podozrivý predmet.

"Policajti z obavy, že je muž ozbrojený, použili jeden varovný výstrel do vzduchu. Jeden z policajtov zároveň pohotovo stočil volant na stále idúcej Toyote a zatiahol ručnú brzdu. Jeho rýchla reakcia tak zabránila stretu so zaparkovanými vozidlami," pokračuje Mihalíková. 

Európsky zatykač 

Litovčana muži zákona zadržali a dokonca zistili, že je naňho vydaný Európsky zatýkací rozkaz. Ukradnuté autá totiž vozia do Litvy. Polícia obvinila 30-ročného Litovčana zo zločinu krádeže a eskortovala ho do policajnej CPZ. V prípade preukázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na 3-10 rokov. 

Pozrite si staršiu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy