Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Bratislave vyčíňa autičkársky gang z Litvy. Pri zadržaní padol aj výstrel
Zdielať na

V Bratislave vyčíňa autičkársky gang z Litvy. Pri zadržaní padol aj výstrel

BRATISLAVA / V Bratislave vyčíňal zahraničný autičkársky gang, ktorý sa zameriava na hybridné vozidlá. Policajtom sa podarilo jedného z jeho členov zadržať. Dokonca padol aj výstrel.

V hlavnom meste za posledné týždne miznú hybridné autá doslova ako na bežiacom páse. Za krádežami je podľa našich informácií autičkársky gang z Litvy. "Extrémne sa začali kradnúť Toyota konkrétne typu RAV 4, kde v podstate za posledné dva mesiace sme zaznamenali minimálne 20 ukradnutých RAV 4, prevažne v Bratislave," informoval Štefan Farkaš, administrátor stránky a aplikácie HAKA.

Miznutie značiek 

To, že miznú hlave Hybridy jednej značky si všimla aj polícia. "Policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zdroju v Bratislave vykonávali včera vo večerných a nočných hodinách policajnú akciu zameranú práve na krádeže motorových vozidiel značky Toyota," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Z kontroly naháňačka

V Bratislavskej Dúbravke okolo 2:00 nadránom policajná hliadka spozorovala auto tejto značky a vodiča chcela skontrolovať. Šofér sa ale dal na útek. Muž mal o niekoľko metrov auto zastaviť, vystúpiť a dať sa na útek. Polícia preto použila služobnú zbraň. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania, Litovčan mal byť nedávno zadržaný v Košiciach v súvislosti s krádežou iného auta. Súd ho ale pred pár dňami pustil na slobodu.

"V rámci tejto akcie bol za použitia donucovacích prostriedkov – jedného varovného výstrelu do vzduchu zadržaný muž z Litvy, na ktorého bol vydaný Európsky zatýkací rozkaz," dodala Mihalíková. 

Ďalší pokus o krádež 

To, ale nebol jediný prípad, ktorý sa odohral počas poslednej noci. V Bratislave sa pokúsili zlodeji ukradnúť aj ďalšiu Toyotu. "Bol zaznamenaný aj ďalší pokus, nakoľko zistili, že vo vozidle je taxameter, tak to vozidlo z nejakého dôvodu tam nechali," povedal Farkaš.

"Na našej skupine sme skutočne tieto vozidlá už viackrát hľadali a dokonca sme mali aj GPS záznamy, kde sme videli, že to vozidlo skoro prešlo 1500 km naraz. Tie vozidlá naozaj končia v Litve. Bol tam pekne vidieť presun po celom Poľsku a následne teda zastavenie v Litve," dodal napokon Farkaš. 

Pozrite si reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy