Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Neopatrnosť za 5 000 eur. Pálenie odpadu sa mladej rodine vymklo spod rúk
Zdielať na

Neopatrnosť za 5 000 eur. Pálenie odpadu sa mladej rodine vymklo spod rúk

GREGOROVCE / Profesionálni aj dobrovoľní hasiči zasahovali v pondelok večer v obci Gregorovce neďaleko Prešova. Horela prístavba rodinného domu. Majiteľom slúžila ako hospodárska budova, kde mali uskladnené seno a mnoho ďalšieho. Veci spaľovali na pozemku neďaleko prístavby, no zrejme sa im to vymklo spod kontroly.

Strecha prístavby pri rodinnom dome celá zhorela. V dome bývajú mladí manželia, ktorí sa pustili do vypratávania povaly. Pri prístavbe podľa zistení hasičov spaľovali starý odpad. Bola to zrejme chvíľa nepozornosti a plamene sa rozšírili aj na hospodársku budovu.

Požiar im pomáhali hasiť najskôr susedia, no plamene sa šírili veľmi rýchlo. Zasahovať museli hasiči. "Jednalo sa o požiar prístavby. Majiteľ svojím nedbanlivým konaním spôsobil požiar," uviedol okresný riaditeľ hasičov Ľubomír Toďor. 

Na mieste zasahovali dve posádky profesionálov a spolu s nimi aj dobrovoľní hasiči. Majiteľom vznikla pri požiari škoda, ktorú predbežne vyčíslili na 5 000 eur.

Viac ako 100 hasičov bojuje aj s rozsiahlym požiarom výrobnej haly. Stále ho však nevedia dostať pod kontrolu. Najväčším problémom je nedostatok vody. Pozrite si reportáž:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy