Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Babie leto v plnom prúde. Dokedy si užijeme slnečné dni?
Zdielať na

Babie leto v plnom prúde. Dokedy si užijeme slnečné dni?

BRATISLAVA / Hoci to tak už nevyzeralo, Babie leto neobišlo ani Slovensko. Je nádherná farebná jeseň. Síce sa zrána vyskytujú hmly, ale tie nerušia pohľad na jasnú alebo takmer jasnú oblohu popoludní. 

Po ráne, keď teplota bola rozdielna v dolinách a kotlinách, tu až 0°C, na juhu západného Slovenska sme mali lokality až s 12°C, začíname ďalší deň tohoročného Babieho leta s rannými hmlami. "Deň bude jasný, polojasný, na západe v priebehu dňa sa síce objaví zväčšená oblačnosť, ale pršať nebude. Zostane teplo, denná teplota sa bude udržiavať v príjemnom intervale 18 až 24°C. Viať bude iba slabý, na juhozápade juhovýchodný vietor do 20 km/h,"  predpovedala meteorologička Miriam Jarošová. 
V podobnom duchu sa budú niesť aj ďalšie dni tohto pracovného týždňa. "Stále budeme pod vplyvom oblasti vysokého tlaku vzduchu, ale v piatok sa už po okraji výše so stredom nad Atlantikom pomaly bude presúvať k nám, podľa všetkého, studený front," pokračovala. Za ním k nám bude prúdiť od severu až severozápadu studený vzduch. Ten sa prejaví v sobotu najmä na severe Slovenska zväčšenou oblačnosťou a prehánkami. Ochladí sa, v sobotu už bude denná teplota od 16 do 21°C, na severe od 12 do 16°C. Na hrebene Tatier sa vráti sneh. 

V nedeľu bude polooblačno až oblačno, ojedinele prehánky, na hrebeňoch Tatier sneženie. "Nedeľa už bude chladnejšia, denné maximum sa bude pohybovať od 10 °C na severe po 17 °C na juhu, prevažne stredného Slovenska. Zatiaľ nás čakajú dni bez výraznejších zrážok, tie by sa mali u nás objaviť začiatkom budúceho týždňa a modely naznačujú, že by mala klesať aj hranica sneženia. To je ale ešte ďaleko. Užívajme si farby, chute, vône trvajúceho Babieho leta," dodala meteorologička Miriam. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy