Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
FOTO: Zachránený týraný psík sa stane sám záchranárom
Zdielať na

FOTO: Zachránený týraný psík sa stane sám záchranárom

ŽILINA / Ramon je štvorročný kríženec, ktorý mal aj napriek tomu, čo prežil, skutočné šťastie. Ako dvojročného ho zachránili v žilinskom útulku, život mu visel na vlásku pre reťaz, ktorú mal vrastenú do krku. Tento pes bude už čoskoro zachraňovať ľudí.

Samo chodil do útulku ako dobrovoľník, kríženec mu prirástol k srdcu natoľko, že sa stal súčasťou jeho rodiny. Keď ho Samo po prvýkrát videl, nebol to príjemný pohľad. "Mal tam vrastenú reťaz. Majiteľ mu ju dal na krk ešte ako šteňaťu. Nepovolil a celé sa mu to zrástlo," povedal majiteľ Ramona, Samo Dubovský. 

​Ramon unikol smrti len o vlások, no už onedlho bude z neho záchranár. "Už som mal skvelého psa, ale chcel som, aby bol ešte lepší, rozhodol som sa pre výcvik," vraví Samo. 

Základy poslušnosti zvládol na výbornú, pripravuje sa na záchranárske skúšky. Vyhľadať človeka je už teraz pre Ramona hračka. Popri tom, čo si všetko zažil, psychiku zlomenú nemal. Dokázal to prekonať, prejsť cez výcvik a vypracoval sa z neho pes záchranár. "Keď idem na prechádzku, tak si ho dokážem odvolať, nikoho neohrozuje a navyše baví ho to," dodal Samo. 

Pozrite si reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy