Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podľa talianskych médií v migračnom tábore znásilnili Slovenku
Zdielať na

Podľa talianskych médií v migračnom tábore znásilnili Slovenku

RÍM / V Ríme mali znásilniť Slovenku. Podľa jej výpovede a talianskych médií sa to stalo v migrantskom tábore. Mladý muž ju vraj najprv opil, väznil a napokon znásilnil.

Podľa talianskych médií prišla 38-ročná Slovenka na policajnú stanicu v Ríme s tým, že v noci z 8. na 9. októbra bola unesená, zbitá a znásilnená v migrantskom tábore Baobab. Tvrdila, že ju mladík - pravdepodobne Tunisan, pozval do svojho stanu na pohárik. No neskôr ju chcel znásilniť. Keďže sa bránila a snažila sa utiecť mal ju zraziť na zem, udrieť a donútiť ju zostať s ním. Až ráno sa jej podarilo dostať zo stanu - mužovi tvrdila, že musí ísť na potrebu. Žena potom kontaktovala políciu.

"Náš zastupiteľský úrad v Ríme nebol zatiaľ oficiálne informovaný o tomto prípade talianskou políciou a ani poškodená sa zatiaľ neobrátila na nás s prosbou o konzulárnu pomoc," informuje riaditeľ tlačového úradu MZV Igor Skoček.

Podľa talianskeho denníka il Giornale dostal 20-ročný Tunisan zákaz pobytu na území hlavného mesta Rím a v súčasnosti je vo väzbe. Žena skončila v nemocnici na vyšetrení. Podľa ďalšieho denníka sa k prípadu vyjadril aj premiér Matteo Salvini, ktorý pre páchateľa žiada chemickú kastráciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy