Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri materskej škole našli ľudské pozostatky
Zdielať na

Pri materskej škole našli ľudské pozostatky

OBORÍN / Počas výkopových prác našli v obci ľudské kostrové pozostatky. Boli zakopané asi dva metre pod zemou medzi materskou školou a cestou. Starosta obce na miesto privolal políciu. Kosti budú teraz skúmať antropológovia.

V obci v týchto dňoch prebiehajú výkopové práce na pripojenie kanalizácie. Časť vykopanej zeminy skončila aj na pozemku majiteľa Mikuláša Bodnára. To, čo v nej našiel ho ale poriadne zaskočilo. Keď začal kopať, v hline našiel ľudské pozostatky. "V obci Oborín v Michalovskom okrese boli nájdené kostrové pozostatky doposiaľ nestotožnenej mŕtvoly, ktoré majú ľudský pôvod,"  uviedla policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Podľa majiteľa by mohlo ísť o obeť druhej svetovej vojny. "Hneď som samozrejme spoznal, že sú to ľudské. Spodná sánka, rebrá, kľúčne kosti, lebka," vysvetlil nálezca Mikuláš.  Miesto, kde boli kostrové pozostatky vykopané policajti ohradili páskou. Nález následne zdokumentoval kriminalistický technik. Kosti boli zakopané asi dva metre pod zemou, medzi cestou a školou. Je pravdepodobné, že sú staršieho dáta. Obyvateľov však prekvapilo miesto ich nálezu. "Je to zvláštne, možno že tu bol nejaký cintorín, alebo z druhej svetovej vojny," pokračoval nálezca. "Ja mám 65 rokov a chodil som tam do školy. Škola tam bola stále," povedal obyvateľ obce. 

Do školy tam chodila aj jeho 85- ročná mama, ktorá si nespomína, žeby na mieste nálezu kostí bolo kedysi pohrebisko. "Boli tu aj vojaci, pozostatky z druhej svetovej, ale tí sú pochovaní na cintoríne," poznamenala. "Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať pitvu. Po detailnom znaleckom preskúmaní bude rozhodnuté o ďalšom postupe," dodala hovorkyňa.

 

Pozrite si reportáž o bagristovi, ktorý našiel ľudské pozostatky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy