Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Odvolací súd trest nezmiernil. Psychológ z Čistého dňa dostal za sex s klientkami podmienku
Zdielať na

Odvolací súd trest nezmiernil. Psychológ z Čistého dňa dostal za sex s klientkami podmienku

GALANTA / Resocializačné centrum Čistý deň v Galante prišlo začiatkom tohto roka definitívne o svoju akreditáciu. Ministerstvo práce ju odobralo po sérii sexuálnych škandálov, podľa ktorých mali zamestnanci zariadenia zneužívať neplnoleté klientky. Jeden z obžalovaných mužov odišiel zo súdu s trojročným podmienečným trestom.

​Stalo sa to v apríli pred tromi rokmi. Igor vtedy pracoval ako psychológ v neslávne známom reedukačnom centre Čistý deň v Galante. Na jednom z terénnych pobytov zaskakoval za svojho odcestovaného kolegu. Namiesto prísneho dozoru nad drogovo závislými klientkami im však ponúkol alkohol a po tom ako sa s neplnoletými dievčatami opil, mal s tromi z nich dobrovoľný sex.

"Vykonal mimomanželskú súlož s maloletou R.Ľ. a maloletou D.M. a taktiež s maloletu V.L. Sexuálne zneužil iným spôsobom a to tak, že po tom, ako sa navzájom vyzlečení obchytkávali na rôznych častiach tela, došlo k pohlavnému styku s hore uvedenými osobami," hovorí predseda senátu.

Tridsaťdvaročného Igora za sexuálne zneužívanie odsúdil okresný súd v Považskej Bystrici na 32 mesiacov odňatia slobody s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní troch rokov.

Voči rozhodnutiu okresného súdu sa odvolali obe strany. Kým prokurátorka by najradšej obžalovaného videla sedieť za mrežami, obhajobe sa zdal aj podmienečný trest príliš prísny. Vecou sa tak musel zaoberať Krajský súd v Trenčíne.

"Neprejde deň, aby som neľutoval prečin, ktorého som sa dopustil, bolo to moje veľké profesionálne, osobné i morálne zlyhanie," povedal obžalovaný Igor. Otec dvoch detí sa po prevalení sexuálneho škandálu vzdal kariéry psychológa a založil si živnosť v inej oblasti. Odvolací senát napokon rozhodnutie prvostupňového súdu nezmenil.

"Odvolania prokurátorky i obžalovaného sa zamietajú, pretože nie sú dôvodné," uviedol predseda senátu. Súd prihliadol aj na vek poškodených. Všetky tri dievčatá mali v čase sexuálneho styku so psychológom 17 rokov. Údajne mali dokonca uzavrieť stávku, ktorá z nich sa s ním vyspí ako prvá.

"Je rozdiel, či poškodené majú 12, 13,14 rokov, avšak tu ide už v podstate o osoby blízke veku dospelosti," dodáva predseda senátu. Rozsudok krajského sudu je definitívne právoplatný a nie je možné voči nemu podať žiadne opravné prostriedky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy