Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž, ktorý napadol manželku a vinu chcel zvaliť na leva, čelí novému obvineniu
Zdielať na

Muž, ktorý napadol manželku a vinu chcel zvaliť na leva, čelí novému obvineniu

DUNAJSKÁ STREDA / Lehel H., niekdajší chránený svedok v procese šátorovcov, bol začiatkom roka obvinený zo zločinu ublíženia na zdraví po tom, ako spolu so synom napadli jeho manželku. Niekdajší chránený svedok sa za mrežami dozvedel, že obvinenie bolo prekvalifikované na vraždu. Ako prvý túto informáciu priniesol portál parameter.sk.

"To je všetko klamstvo, všetko klamstvo, to je práca dunajskostredskej polície, kvôli mne lebo ja som dal na nich trestné oznámenie, moja manželka je nepríčetná, chcel ublížiť synovi nožom, vypustil leva," takto sa na súde v Dunajskej Strede začiatkom marca obhajoval pred novinármi 55-ročný Lehel H. Sudca ho aj s 22-ročným synom Tiborom poslal do väzby po tom, ako 44-ročná manželka Lehela a súčasne nevlastná matka Tibora, skončila v nemocnici s ťažkými zraneniami. Pôvodné obvinenie znelo: zločin ublíženia na zdraví a prečin nebezpečného vyhrážania.

Lehel H., ktorý svojou výpoveďou dostal za mreže viacerých obvinených vo veci zločineckej skupiny šátorovcov a dokonca tvrdí, že zlikvidoval aj bossa dunajskostredského podsvetia, požíval dovtedy status chráneného svedka. Ťažká ruka, podľa svedkov ju na ženu nezdvihol po prvýkrát, ho dostala za mreže. A Národná kriminálna agentúra v tomto v prípade ešte pritvrdila.

"Právna kvalifikácia bola u obvineného Lehela H. zmenená na obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu spáchaného formou spolupáchateľstva v jednočinnom súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania spáchaného formou spolupáchateľstva," informuje hovorkyňa prezídia Denisa Baloghová. 

Niekdajší majiteľ gazdovstva v dunajskostredskej časti Čótfa, Lehel H., od mája figuruje aj v megaprocese s pochytanými šátorovcami, ako obvinený v prípravnom konaní. Rovnakej zmeny v obvinení, zo zločinu ublíženia na zdraví, na vraždu v štádiu pokusu sa, sa vo väzbe dočkal aj jeho syn Tibor.
Dôvody zmeny právnej špecifikácie polícia zatiaľ neuviedla.

"Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania, preto nebudeme poskytovať ďalšie informácie, aby nedošlo k sťaženiu alebo zmareniu vyšetrovania," dodáva Baloghová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy