Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Štyri výstrely a ženský krik. Kukláči zasahovali v Humennom
Zdielať na

Štyri výstrely a ženský krik. Kukláči zasahovali v Humennom

HUMENNÉ / V blízkosti humenského priemyselného parku sa strieľalo. Kukláči naháňali auto, v ktorom sa viezli dvaja ľudia. Zadržať sa ich podarilo na parkovisku. Polícia je zatiaľ na bližšie informácie skúpa.

Na mieste sa v momente streľby nachádzali svedkovia, ktorým ešte teraz môže behať mráz po chrbte. "Štyri strely a zrazu sme počuli ženský krik, dačo preletelo ponad nás, taký piskľavý zvuk," povedal jeden z nich. Poškodený zostal disk pravého predného kolesa a sfúknutá pneumatika. Parkovisko pri priemyselnom parku zaplnili policajti.

​Išlo o akciu humenských kriminalistov, pri ktorej pomáhali aj príslušníci košického policajného pohotovostného útvaru. Na parkovisku v blízkosti priemyselného parku prezreli osobné auto a urobili osobnú prehliadku u jedného muža a u jednej ženy. Všetko sa odohralo v spolupráci s kriminálnym úradom finančnej správy. V centre pozornosti bola žena, ktorej policajti skontrolovala vlasy a prezreli všetky zvršky. Dôkladne prezreli aj kabelku. To, čo našli vo vnútri, zadokumentoval kriminalistický technik. Neskôr prišla na rad aj osobná prehliadka mladíka. "Zaistený materiál bol zaslaný na kriminalisticko-expertízne skúmanie," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Okolie miesta zásahu skontroloval aj policajný psovod so špeciálne vycvičeným psom. Polícia je zatiaľ na informácie skúpa. Indície ale smerujú k tomu, že má ísť o drogy. "Polícia v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," povedala Jana Ligdayová. 

Pozrite si aj reportáž o streľbe v centre mesta:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy