Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nevydarená krádež. Dominik (18) skončil vo väzbe pre 70 centov
Zdielať na

Nevydarená krádež. Dominik (18) skončil vo väzbe pre 70 centov

LUČENEC / Kriminalistom z Lučenca sa v priebehu niekoľkých dní podarilo objasniť lúpežné prepadnutie. Polícia obvinila dvoch mladých mužov, jeden z nich – iba 18-ročný Dominik je bezdomovcom. Práve on bol ten, ktorý ženu napadol a ukradol jej kabelku. V peňaženke však našiel iba pár centov.

Muži sa podľa polície mali spoločne dohodnúť, že niekoho okradnú, aby získali peniaze. Lúpežné prepadnutie sa stalo na tejto, nie veľmi frekventovanej ulici a to o 11:00 hodine predpoludním. Žena (53) kráčala z potravín, pravdepodobne domov. Svoju kabelku mala zavesenú na pleci.

"Jeden z obvinených zozadu priskočil k poškodenej, ktorej sa snažil z pleca strhnúť kabelku," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová 

Žena spadla na zem a lupičovi vtedy podarilo tašky zmocniť. Zrejme ale nečakal, že v peňaženke nájde iba 70 centov. Policajtom z Lučenca sa páchateľov podarilo stotožniť a zadržať v priebehu pár dní. "Vyšetrovateľ v Lúčenci mužov obvinil zo zločinu lúpeže v spolupáchateľstve. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov," uvádza Faltániová. 

Ide o 23-ročného Lukáša a 18-ročného Dominika. Jeden z obvinených mužov ale tvrdí, že on s lúpežou nič spoločné nemá. Všetko vraj vymyslel Dominik a údajne 3 dni chodil po meste a vyberal si vhodnú obeť.

Na vlastné oči ale videl, ako jeho kamarát ženu prepadol. Sedel neďaleko na múriku. "Ja som chcel tej tete pomôcť, ale ja som sa proste zľakol, že ako zareaguje," povedal Lukáš. Obidvoch obvinených vypočul sudca. Lukáša budú stíhať na slobode. V prípade 18-ročného Dominika ale sudca rozhodol inak a tohto mladého muža poslal do väzby.

Pozrite si archívnu reportáž o nevydarenej krádeži: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy