Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kandidát na starostu dostal obálku s bielym práškom
Zdielať na

Kandidát na starostu dostal obálku s bielym práškom

OSTRATICE / V Ostraticiach pri Partizánskom zasahovali hasiči v špeciálnych chemických oblekoch. Dôvodom bol biely prášok, ktorý našiel jeden z tamojších obyvateľov v liste, ktorý mu niekto poslal zo zahraničia. Je jedným zo šiestich kandidátov na starostu. Podľa miestnych nie je vylúčené, že ho chce niekto zastrašiť.

Rušné doobedie zažil kandidát na starostu v obci Ostratice. Majiteľ domu prišiel od lekára a zo schránky vybral obálku. Keď ju otvoril, vo vnútri našiel ďalšiu. V nej sa nachádzalo vrecúško s bielym práškom.

Kontaktoval preto okamžite políciu. Na miesto dorazili okrem nich aj hasiči a záchranári. "Neznámy biely prášok poškodenému niekto poslal zo zahraničia," informovala policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Hasiči na miesto zavolali aj špeciálnej chemické vozidlo. "Je určené na manipuláciu a zneškodnenie nebezpečných látok," informoval okresný riaditeľ hasičov Rastislav Balogh. 

Muž, ktorému bola obálka určená, kandiduje v obci na starostu. Vyjadrovať na kameru sa nechcel. "Je u nás šesť kandidátov na starostu a neviem či odtiaľ nitky neťahajú," povedal súčasný starosta Ján Podoba. "Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia," oznámila Antalová. 

Hasiči nakoniec neznámu látku uložili do špeciálnej nádoby a vyniesli z domu. Poputuje ďalej do chemického laboratória. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Biely prášok niekto doručil aj na poštu v hlavnom meste: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy