Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Policajtov upozornil domáci. Na Slovensko sa chceli dostať dvaja Turci
Zdielať na

Policajtov upozornil domáci. Na Slovensko sa chceli dostať dvaja Turci

VÝCHODNÁ HRANICA / Nebyť miestneho obyvateľa z ukrajinskej prihraničnej dedinky, dvaja muži z Turecka by už zrejme boli na Slovensku. Východnú hranicu totiž chceli prekročiť mimo kontrolných bodov. Miestnemu mužovi sa hneď zdali podozriví a preto privolal hraničných policajtov. Tých prekvapilo, že Turci narovinu priznali svoj zámer dostať sa do Európskej únie takpovediac načierno.

Na podozrivé osoby upozornil ukrajinskú políciu jeden z miestnych obyvateľov. Dvoch mužov si všimol na okraji dediny pri Veľkom Bereznom.

Stalo sa to vo večerných hodinách. Muži smerovali k štátnej hranici. Na miesto preto okamžite vyslali príslušníkov ukrajinskej pohraničnej stráže.Tí zistili, že ide o mužov z Turecka.

Policajtom povedali, že sa chceli dostať na Slovensko nelegálne a odtiaľ do ďalších štátov Európskej únie. Podľa ich slov mali hľadať lepšie podmienky na život.

Ukrajinskí hraničia ich predviedli na oddelenie. Turci sú už obvinení z trestného činu pokusu o nelegálne prekročenie štátnej hranice. Súd v najbližších dňoch rozhodne, aký dostanú trest.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy