Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pobozkala svätú sošku a zmizli aj s peniazmi dôchodkyne. Polícia už má podozrivých
Zdielať na

Pobozkala svätú sošku a zmizli aj s peniazmi dôchodkyne. Polícia už má podozrivých

SNINA / Zatiaľ, čo žena bozkávala sošky svätých, muž okradol 87- ročnú pani Máriu o posledné peniaze. Dokopy 3000 eur. Podvodníci tvrdili, že sú zo sociálnej poisťovne a ponúkajú príspevok na opravu kúpeľne. Policajti okradnutej žene jej v týchto dňoch oznámili, že sa im páchateľov podarilo vypátrať. Jej dcéra však po krádeži chodieva s palicou v ruke a do dvora nikoho cudzieho nevpustí.

Incident sa stal ešte v marci minulého roka. Pani Máriu navštívil muž so ženou a tvrdili, že sú zo sociálnej poisťovne. Chceli vidieť dom a ponúkli im príspevok 600 eur na novú kúpeľňu. Pani Mária nemôže chodiť, stará sa o ňu 64- ročná dcéra. Ponuke sa potešili. Podvodníčka však najprv chcela vidieť sošky svätých.

Akonáhle žena sväté sošky pobozkala, utiekla. Staršia žena už len kričala na svoju dcéru, že ich okradli. Vtedy 87-ročná žena mala peniaze schované v izbe na posteli pod dekou. Žena hovorí, že neznámy muž peniaze schmatol, sotil ju a bežal do auta, ktoré ho čakalo pred domom.

Polícia vtedy žiadala o pomoc pri hľadaní páchateľov aj občanov. Podľa posledných informácií sa už polícii podarilo podozrivé osoby vypátrať a na svedomí majú aj desiatky ďalších krádeží. Bližšie informácie k tomuto prípadu však polícia vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony zverejniť nemôže. "Ak to procesná situácia dovolí, budeme o podrobnostiach prípadu médiá ako aj širokú verejnosť okamžite informovať," povedala hovorkyňa polície Jana Ligdayová. 

Pozrite si reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy