Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Útok v bratislavskej MHD. Vodič skončil v nemocnici
Zdielať na

Útok v bratislavskej MHD. Vodič skončil v nemocnici

BRATISLAVA / Tridsaťdvaročný Bratislavčan zaspal v autobuse, a keď ho šofér zobudil, tak ho cestujúci dobil. Vodič autobusu skončil s viacerými zraneniami v nemocnici. Celý incident sa odohral pod mostom SNP. Útočníkovi z Bratislavy teraz hrozí trojročný pobyt za mrežami.

K celému nepríjemnému incidentu došlo pod bratislavským mostom SNP na konečnej zastávke MHD ešte v nedeľu okolo pol ôsmej hodiny večer. Bratislavčan zaspal v autobuse mestskej hromadnej dopravy. Šofér sa ho na konečnej pokúšal zobudiť, keď sa mu to podarilo vyzval ho, aby opustil autobus. 

Tridsaťdvaročný Martin, ale na autobusárovu požiadavku reagoval agresívne a začal mu nadávať. O chvíľu na to, sa konflikt vystupňoval až do fyzického útoku. Šoférovi sa nakoniec podarilo dostať do kabíny, no aj tam agresor vo svojom fyzickom útoku pokračoval. Vodič skončil s viacerými zraneniami hospitalizovaný v nemocnici.  "Na miesto bola privolaná hliadka Policajného zboru, ktorá agresívneho muža obmedzila na osobnej slobode a eskortovala za účelom vykonania ďalších úkonov na policajné oddelenie," povedal policajný hovorca Michal Szeiff. 

"Privolaní záchranári ošetrili na mieste zraneného muža a s poraneniami hlavy ho previezli do bratislavskej nemocnice na Mickiewiczovej ulici," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. "Vodič podal na agresívneho cestujúceho trestné oznámenie. Z nemocnice je už prepustený do domáceho liečenia," uviedol Dopravný podnik Bratislava. 

V prípade preukázania viny hrozia Martinovi 3 roky za mrežami. Polícia útočníka už obvinila z výtržníctva. "Po vykonaní úkonov a vznesení obvinenia, bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia. Vec sa realizuje v takzvanom. „super rýchlom“ konaní," dodal Szeiff. Už aj v minulosti čelili vodiči mestskej hromadnej dopravy v Bratislave fyzickým útokom. Podľa dopravného podniku, ale útoky na vodičov za posledné roky klesli a môžu za to bezpečnostné kamery v linkách MHD. V roku 2016 bolo útokov 8, v roku 2017 2 a v tomto roku zatiaľ tiež 2 útoky. 

Pozrite si reportáž o jednom z útokov v autobuse:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy