Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sudca konal v kauze Janíčka, ktorý spájal bývalú sudkyňu s Čongrádym
Zdielať na

Sudca konal v kauze Janíčka, ktorý spájal bývalú sudkyňu s Čongrádym

BRATISLAVA / Na Okresnom súde Bratislava I. pokračuje kauza údajného ohovárania bývalej sudkyne a štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej. Podnikateľ Ondrej Janíček čelí obžalobe aj pre krivé obvinenie v súvislosti s Jankovskou a Petrom Čongrádym.

Podnikateľ z Trenčína Ondrej Janíček čelí obžalobe aj pre krivé obvinenie, keď v minulosti vyhlásil, že ho mafia okolo nebohého Petra Čongrádyho pripravila o majetok a spomínaná sudkyňa s nimi spolupracovala.  Sudca vypočul piatich svedkov, vrátane svokra štátnej tajomníčky, ktorý potvrdil, že Čongrády vyrastal detskom mestečku v bezprostrednej blízkosti s jeho synmi. Odmietol však, že by sa s údajným mafiánom kamarátili a kontaktovali. 

Podnikateľa Janíčka zadržala trenčianska polícia ešte v máji a posadila ho do cely policajného zaistenia. Dôvodom malo byť pokračovanie v trestnej činnosti. V minulosti totiž obvinil viacerých sudcov z korupcie a spolupráce s členmi podsvetia. Medzi nich mala patriť aj Monika Jankovská, ktorá je momentálne štátnou tajomníčkou na ministerstve spravodlivosti za Smer. Janíček tvrdí, že ho v spolupráci s mafiánskou skupinou čongrádyovcov pripravila o majetok. Podľa neho zobrala úplatok tri milióny korún, Jankovská to však poprela.  Za svoje výroky si nakoniec odsedel 3 mesiace, no pred v septembri prokuratúra v Dunajskej Strede obvinenie zrušila ako nezákonné. 

Pozrite si reportáž súvisiacu s kauzou podnikateľa Janíčka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy