Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nočnými Malackami otriasol výbuch. Páchateľ i motív sú záhadou
Zdielať na

Nočnými Malackami otriasol výbuch. Páchateľ i motív sú záhadou

MALACKY / Obrovská žiara a silný výbuch. Toto zažili obyvatelia jednej z ulíc v Malackách na Záhorí. Na okne rodinného domu explodovala nálož. Polícia ihneď po výbuchu celú ulicu uzavrela.

V nočných hodinách obyvateľov Malaciek vystrašil ohromný výbuch. "Len výbuch, ako keby bomba vybuchla," povedala jedna z obyvateliek. "Podľa doterajších informácii doposiaľ neznámy páchateľ poškodil v čase okolo deviatej explóziou doposiaľ neznámeho predmetu vonkajšiu časť jedného z rodinných domov na Štúrovej ulici v Malackách," informoval Michal Szeiff, hovorca KR PZ Bratislava. 

​Podľa informácii TV JOJ mala výbušnina explodovať na parapetnej doske rodinného domu. Explózia poškodila 6 sklenených výplní a auto odparkované pred domom. Ulicu potom zahalil kúdoľ dymu. Tlaková vlna otriasala aj oknami susedných domov. "Zľakla som sa, ozývalo sa to po celej ulici," povedala ďalšia s obyvateliek ulice. 

Podľa svedkov na miesto zakrátko dorazili policajti a hasiči. Na ulicu nikoho nepúšťali a príjazdové cesty uzavreli. Na mieste približne až do polnoci zaisťovali stopy a dôkazy. V nedeľu už bola cesta prejazdná, večernému výbuchu nasvedčovalo už iba provizórne zabednené okno rodinného domu.

Polícia o zranených neinformovala. Pravdepodobne v izbe, na ktorej okne nálož vybuchla nikto nebol. V jeho blízkosti bola aj plynová prípojka. Šťastím preto bolo, že sa nestalo väčšie nešťastie. "Konaním bola spôsobená celková škoda vo výške približne 1500 eur," povedal Michal Szeiff. Totožnosť páchateľa zatiaľ polícia nepozná. Neinformovala ani o možnom motíve. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy