Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FOTO: Silná explózia otriasla herňou v Žiari nad Hronom
Zdielať na

FOTO: Silná explózia otriasla herňou v Žiari nad Hronom

ŽIAR NAD HRONOM / Ľudí v Žiari nad Hronom dnes ráno prekvapila explózia. Výbuch na schodoch pred budovou herne porozbíjal okná. V tom čase bolo vo vnútri niekoľko zákazníkov aj zamestnankyňa, ale našťastie sa nikto nezranil. Na miesto privolali pyrotechnika.

Silná explózia otriasla ulicou v Žiari nad Hronom ešte pred šiestou hodinou ráno, zobudila obyvateľ okolitých domov, ktorí v prvom momente vôbec netušili, čo sa stalo. "Počul som ranu, riadna detonácia to bola, myslel som najprv, že to bola nejaká havária ale nevidel som nič vonku," vraví obyvateľ mesta. 

Podľa informácií TV JOJ mal explóziu spôsobiť silný delobuch, ktorý sa bežne nepredáva a na manipuláciu s ním treba povolenie. Veľká tlaková vlna porozbíjala sklá, poškodila dvere aj vnútorné zariadenie. Škody presiahli tisícky eur. V tom čase boli vnútri piati zákazníci aj zamestnankyňa herne. "V čase explózie tam bolo viacero osôb, nikto nebol zranený,"  uviedla hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Kriminalisti na mieste zaisťovali stopy, okolie herne uzavreli, ohradili ho policajnými páskami. Skúmali čo presne mohlo explóziu spôsobiť. V okolí aj celej ulici hľadali stopy, ktoré by ich mohli priviezť k útočníkovi. Na miesto privolali aj pyrotechnika. Polícia už začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie. 

Páchateľ ani jeho motív konania zatiaľ známy nie je. Svedkovia však uviedli, že z miesta videli utekať muža v červenej mikine.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy