Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž, ktorý vtrhol do domu a mal kričať - Ja som Hitler, ide pred súd
Zdielať na

Muž, ktorý vtrhol do domu a mal kričať - Ja som Hitler, ide pred súd

KLENOVÁ / Pred sudcom Okresného súdu v Humennom sa majú zodpovedať muži, ktorí mali podľa obvinenia vtrhnúť do domu matky a jej detí. Jeden z nich mal kričať, že je Hitler a všetkých zabije. Podľa slov matky to jej rodinu poznačilo na celý život a deti žijú stále v strachu.

Dvaja muži podľa slov ženy vtrhli do domu v Klenovej v čase, keď bola s deťmi sama. Najmladšie bolo iba 2 týždňové bábätko. Všetci len tŕpli, nech nezaplače, aby ich nenašli. Matka s deťmi sa ukryla v kúpeľni. To už mali byť údajní agresori vo vnútri. Mali rozkopnúť dvere a dom postupne prehľadávať. Žene sa medzitým podarilo mobilom zavolať na políciu.

"Poď von, nech ťa dobijem, nech ťa zabijem. Ja som tu Hitler, aj som tu šéf, ja som tu pán, ja vás dobijem, ja vás všetkých dobijem," takéto slová zazneli z mužových úst podľa poškodenej Nadeždy. Mužov policajti obvinili a zo skutku sa majú zodpovedať pred sudcom. Prokurátor ich obžaloval z nebezpečného vyhrážania a z porušovania domovej slobody. 

Hoci od skutku ubehol viac ako rok, podľa slov matky okolnosti rodinu mátajú stále. "Deti sa stále boja, ono nás to poznačilo možno na celý život. Keď sa dostali do domu, báli sme sa, že nás zabijú," opísala situáciu matka Nadežda. "Pokiaľ viem základné údaje o skutku, ja si myslím, že ten útok je rasovo motivovaný určite," vyjadril sa generálny prokurátor Jaromír Čižnár. 

Mužom v prípade dokázania viny hrozí až 5 ročné väzenie. Stíhaní sú na slobode. Na súd neprišli. Ich obhajkyňa žiadala ospravedlniť neúčasť pre kolíziu v skôr vytýčenom pojednávaní. Obvinení trvali na jej osobnej účasti. Sudca proces odročil na koniec novembra.

Pozrite si reportáž o matke, ktorú obvinili deti z týrania:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy