Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vychovávateľ, ktorý obťažoval chovankyňu, sa cíti vinný. Súd na neho prísny nebol
Zdielať na

Vychovávateľ, ktorý obťažoval chovankyňu, sa cíti vinný. Súd na neho prísny nebol

PRIEVIDZA / Na Okresnom súde v Prievidzi mal v piatok pojednávanie bývalý vychovávateľ z detského domova v Handlovej. Ten je obžalovaný z prečinu sexuálneho zneužívania. V práci okamžite skončil a hrozilo mu niekoľko rokov za mrežami.

Muži zákona eskortovali na prievidzský okresný súd 59-ročného Jána, bývalého vychovávateľa z detského domova v Handlovej. V putách skončil potom, ako masíroval mladú chovankyňu. "Po chvíľke ju začal bozkávať po chrbte, potom si ľahol na jej chrbát, masíroval ju a dotýkal sa jej pŕs," uviedol prokurátor. Dievča nakoniec ušlo a schovalo sa vo svojej izbe. "Spolu so spolubývajúcou k dverám pritiahli posteľ, aby sa k nim nedostal. Pričom vedel, koľko má rokov," dodal prokurátor. 

​Vychovávateľ dal výpoveď, keďže mal na krku obžalobu z prečinu sexuálneho zneužívania. V piatok sa postavil pred senát okresného súdu v Prievidzi. "Cítim sa byť vinný. Je mi to ľúto všetko, čo sa stalo, budem to ľutovať snáď do konca života," vyjadril sa k situácii obžalovaný Ján K.

Bývalému vychovávateľovi hrozilo niekoľkoročné väzenie. Súd ale prihliadol na to, že sa priznal, oľutoval a viedol riadny život. Ján odchádzal z pojednávacej miestnosti spokojný, keďže do väzenia nepôjde. "Obžalovaný sa uznáva vinným a za to sa odcudzuje k trestu odňatia slobody v trvaní 13 mesiacov, výkon ktorého sa mu podmienečne odkladá na skúšobnú dobu v trvaní 20 mesiacov," informovala predsedníčka senátu, Okresný súd Prievidza. 

"Postoj môjho klienta je úprimný a preto si myslím, že ten trest považuje obhajoba za seriózny," povedal Pavel Zajac. Rozsudok ešte právoplatný nie je. Obžalovaný s ním síce spokojný bol, čakať musí ale na to, či sa v zákonnej lehote neodvolá prokurátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy