Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Skládka odpadu v Hnúšti vzbĺkla a horela viac ako 12 hodín
Zdielať na

Skládka odpadu v Hnúšti vzbĺkla a horela viac ako 12 hodín

Archívna reportáž

HNÚŠŤA / Už niekoľko hodín likvidujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči požiar skládky odpadu v Hnúšti. Prvú posádku vysielali na zásah pár minút pred pol treťou v noci. V meste museli dnes ráno vyhlásiť mimoriadny stav.

Informáciu o tom, že horí skládka komunálneho odpadu v meste Hnúšťa dostali hasiči približne o druhej nadránom. Požiar bol rozsiahly. Zo smetiska šľahali plamene. Na miesto postupne prichádzali ďalšie posádky profesionálnych ale aj dobrovoľných hasičov.

O druhej popoludní, čiža približne 12 hodín od nahlásenia požiaru bola situácia taká, že ešte stále zasahovalo asi 30 hasičov. Miestni obyvatelia opisovali, ako sa z miesta požiaru niekoľko hodín v kuse valil hustý dym.

Na miesto privolali aj pracovníkov kontrolného chemického laboratória, ktorí vykonávali merania ovzdušia na viacerých miestach.

"Ja čo mám informácie, tak nezistili nejaké škodliviny výrazné, ktoré by ovplyvňovali dýchanie alebo zdravie ľudí," povedal primátor mesta Hnúšťa Michal Bagačka.

Primátor o deviatej ráno vyhlásil v meste a okolí mimoriadnu situáciu. Hovorca hasičov nevedel odhadnúť, kedy zásah ukončia ako ani k príčinám vzniku požiaru. Uviedol však, že požiar lokalizovali, hasili ho vodou a zeminou.

Požiar na miestach, kde sa skladuje odpadový materiál, môže spôsobiť obrovské škody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy