Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bilancia nehôd: Najviac búrali motorkári v Bratislavskom kraji
Zdielať na

Bilancia nehôd: Najviac búrali motorkári v Bratislavskom kraji

BRATISLAVA / Motorkárska sezóna je pomaly na konci. Doterajšia bilancia je viac ako 500 nehôd po celom Slovensku. Podľa policajných štatistík takmer polovicu zrážok zapríčinili vodiči áut.

Zrážka motorky s autom končí väčšinou s ťažkými zraneniami motorkára. Ten je totiž chránený oproti šoférom v autách len minimálne, a to kombinézou a prilbou. Navyše ak zasiahne telo pevnú prekážku, šanca vyviaznuť so škrabancami, je minimálna. Tak, tomu bolo napríklad aj pred nedávnom v centre Žiaru nad Hronom.

"Motorkár ležal na ceste, bol v opatere našich kolegov, ktorí išli náhodou okolo, dostal predlekársku pomoc," povedal hasič Miroslav Krajči. Pravdepodobne sa nevenoval dostatočne riadeniu a narazil do auta. Náraz bol taký silný, že motorkár prišiel o svoju ľavú ruku. Takýchto a ešte aj oveľa tragickejších prípadov bolo počas tohtoročnej sezóny oveľa viacej.

Na slovenských cestách do 21. septembra bolo až 526 motocyklistov, ktorí sa stali účastníkmi dopravnej nehody. "Z celkového počtu nehôd v roku 2018, ktorých bolo 526, zapríčinili motocyklisti 320. Najviac nehôd sa stalo v Bratislavskom kraji a bolo ich až 89. Pri, ktorých zahynuli traja ľudia," informuje hovorca prezídia Michal Slivka. 

Naopak najmenej nehôd sa do 21 septembra stalo v Prešovskom kraji a zahynuli pri nich 2 ľudia. Pre porovnanie v roku 2017 zahynulo na našich cestách dokopy 25 motocyklistov. Čo sa týka roku 2018, sme zatiaľ na tom o čo si lepšie.

"Zatiaľ na slovenských cestách zahynulo 17 motocyklistov, čo je o 8 menej ako počas celého roku 2017. Najviac ľudí zahynulo v Trenčianskom kraji a bolo ich 7. Najmenej ich bolo v Košickom - 1," dodáva Slivka. 

Oproti minulému roku sú štatistiky o čosi lepšie hlavne v Trnavskom kraji, kde o život prišlo v roku 2017 až 7 motorkárov. Tento prišli o život dvaja.

Motorkár išiel z poslednej rozlúčky kamaráta, ktorý zomrel na motorke. Smrť si našla aj jeho: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy