Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Šajgalovi vymeral súd trest za objednanie vražedného prepadu. Na pojednávaní ale chýbal
Zdielať na

Šajgalovi vymeral súd trest za objednanie vražedného prepadu. Na pojednávaní ale chýbal

BANSKÁ BYSTRICA / Okresný súd v Banskej Bystrici vo štvrtok vyriekol verdikt nad Igorom Šajgalom. Podnikateľ je vinný z objednania prepadu v dome Jána Kubašiaka. Spoločníka vo firmách popravili v roku 2006 v Polomke za prítomnosti manželky aj malej dcéry. Členmi vražedného komanda boli traja, v tom čase aktívni policajti.

Podľa súdu si mal horehronský podnikateľ Igor Šajgal objednať lúpežný prepad, ktorý skončil brutálnou popravou firemného spoločníka z Polomky Jána Kubašiaka. Obžalovanému vo štvrtok sudca vymeral 8 ročné väzenie a 35 tisícový peňažný trest.

"Mám radosť, dúfam, že to už skončí, trvá to už veľmi dlho," povedala vdova po podnikateľovi Mária Sihelská. S výsledkom bol spokojný aj prokurátor. Podľa neho bol trest zákonný. 

"Máme za to, že je súdený za niečo, čo nespravil," vyjadril sa Šajgalov obhajca Ondrej Zachar. Dvanásť rokov po vražde Jána Kubašiaka tak padol ďalší verdikt. Pôvodný rozsudok totiž Najvyšší súd zrušil a preto sa pojednávalo odznova. Na súde ale Šajgala nebol. Je totiž na úteku. "Konanie bolo vedené ako proti ušlej osobe. Verím, že ho chytia," dodáva prokurátor. 

Za samotný prepad v Kubašiakovom dome už boli odsúdení aj traja členovia takzvaného prepadového komanda, ktorí boli v tom čase aktívnymi policajtmi. 25-ročný trest za Kubašiakovu vraždu si odpykáva Róbert Petluš, ktorý na pojednávaní priznal, že si ho za dva milióny korún najal práve Igor Šajgal. Ďalší dvaja z odsúdených si už tresty odpykali.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy