Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Renáta (46), ktorá zaútočila na majiteľku obchodu panvicou, si vypočula trest
Zdielať na

Renáta (46), ktorá zaútočila na majiteľku obchodu panvicou, si vypočula trest

SNINA/HUMENNÉ / Po hlave ju udierala grilovacou panvicou, neskôr ju zvalila na zem a kričala, že ju zabije. Takto sa mal podľa polície odohrať útok v Snine. Napadnutá majiteľka obchodu musela so ženou zápasiť. Tá sa v stredu pre útok panvicou postavila pred súd.

Žena zaútočila na majiteľku obchodu ešte vo februári 2018. Polícia ju obvinila zo zločinu lúpežného prepadnutia. Všetko sa odohralo v jednej z predajní v Snine. Renáta (46) najprv postávala pred regálom s grilovacími panvicami. Potom jednu z nich vzala do ruky a zahnala sa ňou na majiteľku obchodu.

"Bol to šok, lebo zrazu nad vami stojí niekto s panvicou, nič od vás nechce, len vás rovno udiera a bije," vraví majiteľka obchodu. 

Dráma v obchode

Ženy začali medzi sebou zápasiť, pričom majiteľku obchodu mala podľa polície obvinená Renáta zvaliť na zem. "Začala kričať, že ma zabije a že jej mám dať peniaze," opisuje nepríjemnú udalosť majiteľka obchodu. Majiteľke sa našťastie podarilo z obchodu vybehnúť na ulicu, kde volala o pomoc.

Jej krik počul muž, ktorý práve stál na balkóne v bytovke oproti. Nezaváhal ani sekundu a rozbehol sa za útočníčkou. "Ona začala utekať, tak som ju chytil a držal až dokým neprišli policajti," povedal muž. 

Rozhodnutie súdu 

Renáta (46), ktorá je už niekoľko mesiacov vo väzbe sa dnes postavila pred sudcu Okresného súdu v Humennom. "Sudca okresného súdu v Humennom 46-ročnú obvinenú uznal vinnou a uložil jej trest odňatia slobody na tri roky so skúšobnou dobou štyroch rokov," informovala hovorkyňa krajského súdu Ivana Petrufová. 

Súd jej tiež udelil povinnosť nepriblížiť sa úmyselne k poškodenej na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov. Toto rozhodnutie však nie je právoplatné, prokurátor sa voči nemu odvolal.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy