Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Záhada kandidáta na post prezidenta. Strana Smer sa zatiaľ jasne nevyjadrila
Zdielať na

Záhada kandidáta na post prezidenta. Strana Smer sa zatiaľ jasne nevyjadrila

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezidentský kandidát strany Smer začína byť záhadou. Hoci Robert Fico má o ňom jasnú predstavu, nik o ňom nevie. Tí, o ktorých sa hovorilo, to odmietajú. A koniec septembra, kedy to Fico sľúbil oznámiť, sa blíži.

V strane Smer sa na tému prezidentského kandidáta stále vedie živá diskusia, naposledy prejednávali túto problematiku v utorok, na pravidelnom obede, kde zasadajú špičky vládneho Smeru, najsilnejšie vládnej strany.

​Napriek tomu definitívne stále nepadlo rozhodnutie, kto bude prezidentským kandidátom, či to bude Richard Raši, Peter Kažimír alebo Peter Pellegrini, ktorí sa spomínali v kuloárnych debatách. Spomínaní ale tvrdia, že ponuku nedostali, prípadne o ňu nemajú ani záujem. "Viete, že ja sa chcem vyhnúť všetkým špekuláciám, ktoré sú iba špekulácie," uviedol Peter Kažimír, minister financií. "Určite chcem potvrdiť, že mojím záujmom a mojou osobnou ambíciou a zároveň aj mojou povinnosťou je dokončiť volebné obdobie ako predseda vlády Slovenskej republiky," povedal Peter Pellegrini, predseda vlády Slovenskej republiky. "Momentálne sa sústredím na to, aby sme nemuseli nosiť papiere na úrady. Toto je moja priorita a verím, že aj ostane," dodal Richard Raši, predseda vlády pre investície a informatizáciu. 

Viacerí zo spomínaných povedali, že najideálnejším kandidátom je podľa nich Miroslav Lajčák aj vzhľadom na to, že funkcia prezidenta má často aj reprezentatívnu a zahraničnopolitickú funkciu. "Ja som sa na túto tému už veľakrát vyjadril. Ja sa venujem zahraničnej politike a plánujem sa jej venovať aj naďalej," povedal Miroslav Lajčák, minister zahraničných vecí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy