Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Zlodeji úradovali v troch bytoch. Cez kukátko počúvali, či v byte nie je hluk
Zdielať na

Zlodeji úradovali v troch bytoch. Cez kukátko počúvali, či v byte nie je hluk

PRIEVIDZA / V Prievidzi úradovali zlodeji, ktorí vykradli na pravé poludnie hneď tri byty za sebou a v tom istom vchode. Pravdepodobne si vyčíhali, kým ich majitelia odídu. Potom násilím otvorili dvere, kde hľadali šperky a peniaze. Nechali za sebou neporiadok a ušli. Policajti po nich pátrajú. Miestni sú presvedčení o tom, že ide o dobre organizovanú skupinu.

Zlodeji najprv vykradli jeden byt a vzápätí ďalšie dva nad ním."Je to strašné, keď si predstavíte, že sa vám cudzí ľudia hrabú vo veciach," uviedla majiteľka vykradnutého bytu. Keď sa ich majitelia vrátili domov, našli otvorené dvere, v nich topánku a poškodený priezor. "Cez kukátko počúvali, či v byte nie je hluk," dodala majiteľka bytu. Keď zlodeji zistili, že nikto nie je doma, násilím sa dostali dnu a všetko prevrátili hore nohami. 

​Hľadali zlato a peniaze. Keď mali, čo chceli, tak odišli. "To nebola náhoda, to musel byť typ alebo niekto dal echo. Neboli dvaja, určite ich bolo viac," opísala majiteľka vyprahnutého bytu. "Vyšetrovateľ z Prievidze začal trestné stíhanie pre zločin krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. Daná vec je v štádiu vyšetrovania," upresnil Pavol Kudlička. 

Nie je vylúčené, že na území Prievidze operuje veľmi dobre organizovaná skupina zlodejov. "Ľudia by mali byť opatrní, čo sa týka uzamykania svojich vchodov do bytových domov. Častejšie by mali kontrolovať spoločné priestory, ako sú pivnice, priestory pod schodiskom," dodalMichal Ďureje, hovorca mesta Prievidze.

Zlodeji sa nie vždy orientujú len na domy a byty

Súvisiace články

Najčítanejšie správy