Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvojici rýchlych zlodejov zatiaľ praje šťastie, polícia po nich pátra
Zdielať na

Dvojici rýchlych zlodejov zatiaľ praje šťastie, polícia po nich pátra

Archívna reportáž

HANDLOVÁ / Obchodníkom na Hornej Nitre robia vrásky na čele zlodeji. Muž a žena chodia po prevádzkach a kradnú. Robia to veľmi šikovne. Stačí im niekoľko minút a odchádzajú s plnou taškou tovaru. Najnovšie ich v Handlovej nasnímala bezpečnostná kamera. Na nej vidieť zlodejské duo priamo v akcii. Policajti pátrajú po ich totožnosti.

Predavačka opisuje priebeh krádeže takto: "Len čo vošla, takúto súpravičku sa jej podarilo ukradnúť. Akým spôsobom neviem, lebo tu nechala len vešiaky."

Zlodeji boli v predajni detského oblečenia približne 15 minút. Preč odchádzali s plnou taškou. Muž a žena kradli tak šikovne, že si to predavačka všimla až potom, ako si pozrela kamerový záznam.

"Prišla k ďalšiemu stojanu a tam zobrala detské ponožky, takže zobrala toho dosť. Keď ma on zabával, tak sa nahla a otvorila pokladňu a chcela vziať hotovosť, ale našťastie nedočiahla," hovorí predavačka.

Zlodeji boli veľmi dobre zohratí. Zatiaľ čo jeden zabával predavačku, druhý kradol: "Ona prišla, hneď sa tam hrabala, on prešiel zasa tam, neboli to Slováci, ani Rómovia, asi Rumuni," hovorí predavačka.

Nakoniec chceli platiť 200 eurovou bankovkou. Predavačka však pochybovala o jej pravosti. Zlodeji z predajne odišli bez toho, aby si niečo kúpili, ale tašku mali plnú kradnutého oblečenia. O pár minút neskôr navštívili zlodeji v Handlovej ešte jednu prevádzku. Tu boli ešte úspešnejší a podarilo sa im odcudziť väčšiu hotovosť.

Táto dvojica v posledných dňoch úradovala vo viacerých obchodoch na Hornej Nitre. Vždy pritom ukradnú veci v hodnote okolo 200 eur. Právnik Róbert Pietrik to komentuje so slovami: "V tomto prípade sa účelovo správajú tak, že sa spoliehajú, že je to malá suma a majiteľ to neohlási." Policajti však po nich pátrajú a ľudí ktorí ich na záberoch spoznali žiadajú, aby zavolali na linku 158.

Opatrnosti naozaj nikdy nie je dosť, zlodeji dokážu bleskurýchlo využiť príležitosť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy