Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V noci mu vytlačili z garáže auto
Zdielať na

V noci mu vytlačili z garáže auto

Archívna reportáž

MICHALOVCE / Pánovi Jozefovi z Michaloviec ukradli zlodeji v noci auto. Až ráno si všimol, že vchodová brána je otvorená. Už vtedy tušil, že mal na svojom pozemku nepozvanú návštevu. Keď pozrel do garáže, auto bolo preč.

"Ja som otvoril garáž a dobre, že ma neporazilo. Garáž prázdna, hotovo. Auta nikde, toto auto zmizlo," hovorí Jozef Ambro, majiteľ ukradnutého auta.
Zlodeji, alebo zlodeji vošli na pozemok rodinného domu a z garáže odcudzili osobné auto. Keď to zistil jeho majiteľ, zostal v poriadnom šoku.

"Nepríčetný som bol vôbec, behal som všade po sídlisku. Si myslím preboha čo som komu urobil," hovorí pán Jozef.

Dlhoprstí museli úradovať v noci. Majiteľ a ani susedia však nič podozrivé nepočuli. Zrejme išlo o dobre organizovanú skupinu zlodejov.

"Vôbec nič, žiadne búchanie nič. To museli byť štyria, alebo piati. Toto auto odtiaľ muselo byť vytlačené," hovorí pán Jozef.

Pán Jozef si myslí, že zlodeji išli na istotu. Auto síce nemá vysokú hodnotu, no pre majiteľa je jeho cena nevyčísliteľná. Majiteľ auta kontaktoval políciu, ktorá po zmiznutom aute okamžite rozbehla pátranie. Na vlastnú päsť ho išiel hľadať aj Pán Jozef. Po pár hodinách našťastie prišla dobrá správa.

"Vozidlo bolo príslušníkmi kriminálnej polície v Michalovciach vypátrané. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody a prečin krádeže," hovorí Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Pán Jozef je polícii veľmi vďačný: "Chcel by som sa srdečne poďakovať za nájdenie môjho vozidla celému vyšetrovaciemu tímu."

Pán Jozef je šťastný, že má auto v kompletnom stave opäť doma. Za krádež však nik doteraz nenesie zodpovednosť. Páchateľ je totiž neznámy.

Niektorí zlodeji sa nezastavia pred krádežou ani za bieleho dňa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy