Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Expolicajt Jakšík znova pred súdom. Tvrdí, že je nevinný
Zdielať na

Expolicajt Jakšík znova pred súdom. Tvrdí, že je nevinný

BRATISLAVA / Expolicajt Libor Jakšík sa znova postavil pred súd v prípade vydierania. V minulosti strávil zhruba dva roky vo väzbe, ale tvrdí, že je nevinný. Dnes v jeho prospech vypovedal Martin Rác, niekdajší priateľ známej herečky.

Senát Okresného súdu po deviaty raz pojednával v kauze údajného bossa jednej z vetiev bratislavského podsvetia. Libor Jakšík čelí obžalobe pre vydieranie, ktorého sa podľa prokuratúry dopustil ešte v roku 2010, keď mal spoločne s údajným komplicom pod hrozbou zbrane vymáhať fiktívny dlh od istého bratislavského autíčkara v hodnote vyše 50-tisíc eur. Súd si opätovne predvolal muža, ktorý mal byť poškodený, aby objasnil celý skutok. "Pán Smolárik mu podal pištoľ a ako sedel, tak ma schytil pod krk a buchol ma po hlave," uviedol poškodený.

Obžalovaný, ktorého v júli Krajský súd v Bratislave oslobodil spod obžaloby pre vydieranie a nebezpečné vyhrážanie, celý incident popiera. Tvrdí, že svedok s kriminálnou minulosťou nie je dôveryhodný a má svoje dôvody, prečo ho obviňuje. "Hlavne pre to, aby sa on zachránil pred vlastným trestným stíhaním," povedal obžalovaný Libor Jakšík

​Expolicajta Jakšíka obvinili zo spomínaného skutku začiatkom roka 2012, potom čo ho na niekoľko sekúnd prepustili z väzby. Jeho obhajca vtedy vyhlásil, že ide o účelové obvinenie. Teraz sa k obžalobe odmietol bližšie vyjadriť. "Nerád by som sa vyjadroval k veci do jej skončenia, počkajme na rozhodnutie súdu," povedal obhajca Jašíka Roman Balco.

Údajný boss skupiny, ktorá figuruje na takzvaných mafiánskych zoznamoch, čo kedysi unikli z polície, má momentálne na krku aj obvinenie z nezaplatenia dane. Súd odročil hlavné pojednávanie na 15. októbra, kedy zrejme prídu na rad záverečné reči.

Predtým ešte vypočul Martina Ráca, známeho z kauzy autíčkarov, podľa ktorého Jakšík žiadal od poškodeného peniaze za čierny Mercedes, čo od neho kúpil. Napokon sa vraj ukázalo, že má pokazenú prevodovku. Konfrontáciu so svedkom však odmietol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy